13. listopadu 2023 • 00:25

Turnaj mistrů: Obhájce Djokovič zdolal Runeho, na úvod vyhrál i Sinner

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhájce titulu a první tenista světa Novak Djokovič ze Srbska vstoupil do Turnaje mistrů v Turíně výhrou 7:6, 6:7 a 6:3 nad Holgerem Runem z Dánska. Ve druhém utkání Zelené skupiny si domácí Jannik Sinner poradil dvakrát 6:4 se šampionem z roku 2019 Stefanosem Tsitsipasem z Řecka.



Djokovič první set získal výhrou 7:4 v tie-breaku, ve druhém naopak zkrácenou hru nezvládl a prohrál ji 1:7. V rozhodujícím setu vítěz rekordních 24 grandslamů ztratil náskok 2:0, ale nakonec po více než třech hodinách slavil výhru zhruba 15 minut po půlnoci.

Šestatřicetiletý Djokovič si vítězstvím zajistil, že poosmé zakončí rok jako světová jednička. V Turíně usiluje o sedmý titul z Turnaje mistrů, kterým by se v čele historického pořadí odpoutal od Švýcara Rogera Federera.

Dvaadvacetiletý Sinner, který se na Turnaji mistrů představil zatím jen jako náhradník v roce 2021, si pro vítězství došel bez větších problémů. Tsitsipasovi nenabídl jediný brejkbol a sám využil dva z pěti.

„Fanoušci byli fantastičtí. Není to jen o tom, že se chcete zlepšit. Je to také o tom, kam chcete dojít. A já jsem chtěl letos dojít sem,“ řekl Sinner k podpoře domácích příznivců v hale Pala Alpitour.

V hale je čtvrtý hráč světa s letošní bilancí 14 výher a jediná prohra nejlepším hráčem na okruhu. „Mám radost, že jsem začal vítězstvím. A doufám, že takhle tady budu hrát i dál,“ přidal Sinner.

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně (tvrdý povrch, dotace 15 milionů dolarů):

Dvouhra:

Zelená skupina:
Djokovič (1-Srb.) - Rune (8-Dán.) 7:6 (7:4), 6:7 (1:7), 6:3,
Sinner (4-It.) - Tsitsipas (6-Řec.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra:

Zelená skupina:
Dodig, Krajicek (1-Chorv./USA) - M. González, Molteni (7-Arg.) 6:4, 6:2,
Granollers, Zeballos (5-Šp./Arg.) - S. González, Roger-Vasselin (4-Mex./Fr.) 2:6, 6:3, 10:7.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud