9. února 2024 • 22:20

Plíšková po roce a půl prošla do semifinále, Macháč ani Krejčíková neuspěli

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Tomáš Macháč v Marseille na první semifinále na turnaji ATP Tour nedosáhl. Ve čtvrtfinále českého daviscupového reprezentanta porazil 6:3, 6:4 osmý hráč světa a obhájce titulu Hubert Hurkacz z Polska. V Kluži si naopak semifinále po dlouhé době zahraje Karolína Plíšková.



Šestašedesátý tenista žebříčku Macháč v předchozích zápasech v Marseille porazil bez ztráty setu trojnásobného grandslamového šampiona Andyho Murrayho a šestého nasazeného Lorenza Musettiho a potřetí v kariéře postoupil do čtvrtfinále. V něm už byl ale nad jeho síly největší favorit turnaje.

Třiadvacetiletý berounský rodák v každém setu jednou neudržel podání a naopak při Hurkaczově servisu byl prakticky bez šance.

O tři roky starší polský tenista nepustil Macháče při svém podání ani k jednomu brejkbolu či ke shodě, nasázel 11 es, po prvním podání prohrál jen tři výměny (celkem na podání devět) a zápas po 63 minutách uzavřel čistou hrou.

Plíšková po roce a půl v semifinále. Bez ztráty setu

Karolína Plíšková si na turnaji v Kluži zahraje po roce a půl semifinále na okruhu WTA Tour. Česká tenistka v souboji bývalých grandslamových finalistek porazila 6:2, 6:0 Italku Saru Erraniovou a v sobotu se v Rumunsku střetne s Britkou Harriet Dartovou.

Jednatřicetileté Plíškové se v Kluži zatím nadmíru daří. Na turnaji neztratila ani set a vyhrála tři zápasy za sebou poprvé po téměř roce, kdy to dokázala v Dubaji. Bývalá světová jednička vyřadila někdejší pětku žebříčku Erraniovou za 62 minut a jediným dvěma brejkbolům čelila až v závěrečném gamu za prakticky rozhodnutého stavu.

Někdejší finalistka US a Australian Open, které aktuálně patří 78. místo v žebříčku, postoupila do prvního semifinále od turnaje v Torontu v srpnu roku 2022. Pokud v sobotu i ve třetím vzájemném duelu zdolá nyní 103. hráčku světa Dartovou, zahraje si Plíšková poprvé od turnaje v Montrealu v srpnu 2021 o titul.

Abú Zabí: Krejčíková končí ve čtvrtfinále

Barbora Krejčíková dohrála na v Abú Zabí ve čtvrtfinále. Stejně jako loni ji ve Spojených arabských emirátech vyřadila Ljudmila Samsonovová z Ruska, které tentokrát podlehla 5:7 a 4:6.

Kejčíková v první sadě vyrovnala z 1:3 na 5:5, pak ale podruhé ztratila podání a Samsonovová už výhodu udržela. Ve druhém setu vítězka Roland Garros z roku 2021 prohrávala 2:5. Poté za stavu 4:5 vedla 40:15, ale brejkboly nevyužila a soupeřka duel ukončila.

Osmadvacetiletá Krejčíková vloni se Samsonovovou prohrála v Abú Zabí ve druhém kole. Pětadvacetiletá Ruska, která na turnaji zatím neztratila ani set, díky vítězství stále živí naději na obhajobu finálové účasti.

Tenisový turnaj mužů v Marseille (tvrdý povrch, dotace 801 335 eur)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Hurkacz (1-Pol.) - Macháč (ČR) 6:3, 6:4,
Humbert (4-Fr.) - Davidovich (5-Šp.) 6:1, 6:4,
Dimitrov (2-Bulh.) - Rinderknech (Fr.) 6:3, 7:6 (7:3),
Chačanov (Rus.) - Čang Č'-čen (Čína) 6:4, 6:1.

Tenisový turnaj žen v Abú Zabí (tvrdý povrch, dotace 922 573 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Samsonovová (8-Rus.) - Krejčíková (4-ČR) 7:5, 6:4.
Rybakinová (1-Kaz.) - Bucsaová (Šp.) 6:1, 6:4,
Haddadová Maiaová (6-Braz.) - Džábirová (2-Tun.) 6:3, 6:4,
Kasatkinová (7-Rus.) - Cirsteaová (Rum.) 6:2, 6:0.

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Nosková
, Watsonová (ČR/Brit.) - Kruničová, Saojamaová (Srb./Jap.) 7:6 (7:2), 3:6, 10:5.

Tenisový turnaj žen v Kluži (tvrdý povrch, dotace 267 082 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Bogdanová (8-Rum.) - Rusová (1-Niz.) 3:6, 7:6 (8:6), 7:6 (7:5),
Cristianová (Rum.) - Sevastovová (Lot.) 6:3, 7:5,
Dartová (Brit.) - Párrizasová (Šp.) 6:3, 6:2,
Plíšková (ČR) - Erraniová (It.) 6:2, 6:0.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud