3. dubna 2024 • 15:30

Končím, oznámil Rosol. Jak naštval Nadala a čím mu hrozil Kaderka?

Vstoupit do diskuse
4
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oficiálně ještě nic neoznámil, ale v podcastu Centrkurt poprvé vyložil karty na stůl: „Jedenadvacet sezon bylo dost, je čas se posunout dál,“ oznámil blížící se konec kariéry 38letý Lukáš Rosol. Tenista, který v roce 2012 porazil ve Wimbledonu coby 100. hráč žebříčku Rafaela Nadala, se v Centrkurtu otevřeně rozpovídal o největších chvílích své kariéry i o sporech s prezidentem tenisového svazu Ivo Kaderkou: „Říkal mi: Ty už si ani neškrtneš,“ vzpomíná dvojnásobný vítěz Davis Cupu a vítěz dvou turnajů ATP, který se s někdejším tenisovým bossem i soudil.



„Rameno Murraymu? Shozená láhev Nadalovi? Na kurtu jsem se vždycky snažil mít bradu nahoře a nemít respekt. Proti mně ho taky nikdo neměl. Byla to moje cesta, kterou jsem stvořil,“ ohlíží se za svou kariérou hráč, který se uměl dostat pod kůži i těm největším hvězdám: „I když jsem zápas neměl úplně vyloženě ve svých rukou, tak jsem se do toho snažil nějak vrátit. Zavážu si tkaničku. Zeptám se na skóre. Vezmu si medical,“ usmívá se Rosol, který se v roce 2014 vyšplhal na 26. příčku žebříčku ATP.

Vítěz osmnácti challengerů v podcastu Centrkurt také velmi zapáleně komentuje aktuální tenisovou aféru na svazu. „Abych pravdu řekl, tak za Kaderky jsem byl jednu chvíli rozhodnutý, že z Česka odejdu a budu dělat tenis někde jinde. Nabídky jsem měl,“ vzpomíná Rosol, který ale blížící se obrodný proces vítá – a někdy v budoucnu by možná i rád byl jeho součástí...

Co dalšího se od Lukáše Rosola dozvíte?

  • Jak vzpomíná na sedmihodinový debl v Davis Cupu?
  • Proč štval Kaderku právě on?
  • Jak Rosol vidí Lehečku a Macháče?
  • Jak by se chtěl v tenise angažovat i dál?
  • Proč podle něj Nadal už nevyhraje grandslam?
  • Na co ze své kariéry vzpomíná nejraději?
  • Co říká na odcházení Djokoviče?

Podívejte se na VIDEO

Vstoupit do diskuse
4
Články odjinud


Články odjinud