11. dubna 2010 • 08:39

Lendl po 16 letech s Wilanderem prohrál

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Ivan Lendl prohrál svůj první zápas po 16 letech, v sobotní exhibici na jeden set porazil v Atlantic City bývalého prvního hráče světa Švéd Mats Wilander 6:3.



Padesátník Lendl vypadal skoro stejně jako když kdysi vládl tenisovému světu. Jen jeho hra už neměla pochopitelně takový říz a kupil příliš mnoho nevynucených chyb.

"Bylo zábavné zase hrát, ale bylo to i trochu frustrující. Měl jsem jasnou představu o svých úderech, ale nedokázal jsem míče dobře trefovat," řekl Lendl.

Vítěz 94 turnajů dvouhry pobýval v čele světového žebříčku dohromady 270 týdnů. Z tenisové scény ale musel ostravský rodák, který má od roku 1992 americké občanství, zmizet nedobrovolně v roce 1994 kvůli chronickým bolestem zad. K tenisu se vrátil loni.

"Dal jsem do tréninku hodně," řekl o své přípravě na exhibici. Mimo jiné zhubl patnáct kilo a na kurtu býval čtyřikrát týdně. Otázka po prohře s Wilanderem proto zněla jasně: Splnil zápas jeho očekávání? "Z větší části, bohužel," ozval se jeho pověstný perfekcionismus.

Lendl s Wilanderem po zápaseFoto ČTK/AP

"Srdce mi říkalo, že to moc nepůjde, ale mysl měla opačný názor a většinou to tak bylo," konstatoval Lendl. S Wilanderem hráli vážně, ale také se bavili. Po první dlouhé výměně se Lendl s úsměvem obrátil na o čtyři roky mladšího soupeře a zavolal: "Už seš unavenej?"

Lendl ztratil dvakrát servis a při mečbolu skončil jeho forhendový volej v síti. "Byla to legrace. Bylo skvělé hrát před skvělými fanoušky, jen bych chtěl dát více lepších míčů," řekl Lendl.

Ivan Lendl se vrátil k tenisu po 16 letech Ivan Lendl se vrátil k tenisu po 16 letechFoto ČTK/AP

Osminásobný grandslamový vítěz Lendl neplánuje hrát veteránský okruh, ale možná se objeví na dalších exhibicích. Jedna je v jednání pro Českou republiku a mohla by se uskutečnit letos na podzim.

V dalších exhibičních zápasech v Atlantic City porazil Rus Marat Safin další někdejší hvězdu Peta Samprase 6:4. Andy Roddick si se Samprasem poradil stejným poměrem a pak přehrál Safina 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud