Pavel Novotný
15. listopadu 2010 • 21:15

Už to nejde! Jiří Vaněk ukončil tenisovou kariéru

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je konec. Dvaatřicetiletý Jiří Vaněk se podle magazínu Tennis Arena definitivně rozloučil s tenisovou kariérou. Jeho posledním soupeřem a zároveň přemožitelem se stal stejně starý  slovenský borec Dominik Hrbatý.

 

 

 



Rodák z Domažlic se během své kariéry dostal nejvýše na 74. místo světového žebříčku, doma má ceny za vítězství na 11 challangerech. Definitivní ortel daly kariéře Jiřího Vaňka bolavá záda a vyhřezlá ploténka.

Neustávající bolesti dokázala zahnat až péče lékaře Vladimíra Brejchy a chiropraktika Javanského. Dobrá zpráva však k návratu Vaňka mezi elitu nepomohla.

Dvaatřicetiletý tenista následně zvítězil v pouhých třech zápasech ze sedmnácti, rozsudek mu v pondělí podepsal již zmiňovaný Dominik Hrbatý, který Čecha zdolal po dvou hodinách boje 6:7, 6:4 a 6:4.

Vaněk se kromě účasti v první stovce žebříčku předvedl i na všech čtyřech grandslamech, kde kromě Wimbledonu došel nejdále do druhého kola.

Český tenista však ze světa bílého sportu zcela nezmizí. Na výkony Vaňka se bude moci v extralize spolehnout pražská Sparta, příští rok se na českého hráče mohou těšit v německé nejvyšší soutěži. Navíc se bude věnovat i trenérskému řemeslu, konkrétně devatenáctiletému Josefu Kůrkovi.

A tím jeho aktivity rozhodně nekončí. S manželkou Markétou (dcerou bývalého výborného hokejisty Jiřího Kochty) otevírá v Braníku akademii LTC Hodkovičky.  "Zatím jsme na začátku, ale věřím, že se to na jaře rozběhne," říká Jiří Vaněk.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud