Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Tanečník, co se nestříhá (a neholí). Co nevíte o fenoménu SAGAN

Autor: Ivana Jakoubková
  • Co možná nevíte o dvojnásobném mistru světa Peteru Saganovi?

    Miluje auta, zvláště ta americká, a má jich slušnou sbírku. K jeho účesu by spíš pasoval meč a boj s tygrem než bicykl. Už dva roky se nestříhá. Filmy s Leonardem di Capriem viděl všechny, starší sestru prý kdysi nutil, aby s ním donekonečna chodila na Titanic. Slovenský cyklista Peter Sagan (26) v neděli obhájil titul mistra světa. Je nejen králem, ale také největším šoumenem světové cyklistiky. Co o něm musíte vědět?

  • „Zadečkový“ skandál

    Peter Sagan po závodu Kolem Flander 2013 štípl hostesku do zadečku.Foto repro YouTube.com

    Tehdy třiadvacetiletý borec se dostal do lehkých problémů, když při vyhlašování vítězů při závode kolem Flander štípl pohlednou blonďatou hostesku do zadečku. Slečně Maye se to pochopitelně nelíbilo. „Chtěla jsem mu jednu střelit, ale to by všechno ještě zhoršilo.“ Sagan se pak omlouval, že to byl jen vtip a nechtěl dívku urazit. A všechno vyžehlil obrovskou kyticí.

  • Zvládne Forresta i Travoltu

    Po jednom z vítězství na Tour de France zdařile imitoval utíkajícího Forresta Gumpa a potenciálem baviče si získal srdce fanoušků po celém světě. Legendární filmový hrdina ovšem není jediný kousek v jeho repertoáru. Spolu s manželkou Katarínou natočili videoklip, v němž si střihli slavnou píseň  z muzikálu Pomáda. Sagan byl v roli Travolty jedinečný a dokázal, že ne nadarmo v mládí tancoval.

  • Trabantem na svatbu

    Cyklista Peter Sagan si vzal finalistku slovenské Miss Katarínu Smolkovou. Na svatbu přijel trabantem.Foto Twitter, Instagram

    S někdejší finalistkou Miss Universe Katarínou jsou spolu už čtyři roky, loni si v Dolném Kubíně řekli ano. Pro svatbu zvolili magické datum 11. 11. Sagan oblečený jako král přijel na veselku v zeleném trabantu, jeho vyvolená v bílém veteránu zn. Citroen. Ženich musel na cestě k oltáři podle tradice rozříznout kmen stromu, novomanželé pak odletěli na hostinu na Štrbské pleso vrtulníkem.

  • Neoholené nohy

    Peter Sagan porušil nepsané pravidlo a závodil s neoholenýma nohama.Foto facebook

    Udivil cyklistický svět, když jako jeden z mála cyklistů nerespektoval nepsané pravidlo a objevil se na závodech s neoholenýma nohama. Některé kolegy pobavil, Vincenzo Niballi mu třeba věnoval žiletky. Dost lidí ale pobouřil. „Nosí dres mistra světa a to chce respekt a reprezentativnost. Řeknete si: copak existuje zákon, který přikazuje cyklistům holit si nohy? No ale proč jsme to tedy posledních 100 let dělali?“ horlil bývalý cyklista Tony Roche. Sagana to z konceptu nevyvedlo: „Pořád hledám ideální holicí strojek. Nic jiného v tom není.“

  • Gratulace od pilota F1

    Saganův druhý titul mistra světa nadchnul i Fernanda Alonsa. Dvojnásobný šampion F1 je známým cyklistickým nadšencem a už řádku let plánuje mít vlastní profesionální cyklistickou stáj. „Wau, to byl ale sprint! Velká gratulace k obhajobě titulu mistra světa!“ napsal na Twiteru španělský pilot.  „Díky, Fernando! Vsadím se, že tvoje sprinty jsou o trochu rychlejší než ty moje,“ odpověděl Sagan.

    Španělský pilot F1 Fernando AlonsoFoto Reuters

  • Reklamní hvězda

    Peter Sagan ukázal, že dokáže vyjet na kole na střechu auta.Foto repro YouTube.com

    Na sociálních sítích má obrovské množství followerů. Na Twitteru a Instagramu přes půl milionu, na Facebooku se počet jeho fanoušků blíží 900 000. Rád se nechá natáčet a sdílí všemožné triky. Když chce dát kolo na střechu auta, jednoduše si tam na něm vyjede. Jeho jízda bez držení řídítek je také pověstná. Není se co divit, že je hvězdou reklamy.

  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###
  • ###