Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Fotbalista Aršavin je hit! Tentokrát jako opilý jezdec na koni v Petrohradu

Autor: med

Ruský fotbalista Andrej Aršavin, který se proslavil zejména během svého působení v londýnském Arsenalu, má problém. Zadržela ho policie, když si to v podnapilém stavu cestou z nočního klubu štrádoval ulicemi Petrohradu opilý na koni.

Podle deníku Daily Telegraph je nejhorším nákupem Arséna Wengera za dobu jeho působení v Arsenalu, místo tahouna se z něj stal jen věčný náhradník. Přesto patří v Rusku mezi nejznámější fotbalisty a za tamní reprezentaci odehrál Andrej Aršavin 75 zápasů, v nichž nastřílel 17 gólů.

Nyní se po více než dvouletém působení v kazašském Kairatu Almaty vrací do Petrohradu. Od ledna by měl totiž vést novou akademii Zenitu, kde sám nastartoval svou kariéru, a klub v něm vidí vzor pro budoucí hvězdy.

Svým počínáním ale příkladem zrovna dvakrát nejde! Aršavin byl zachycen na videu, jak v podnapilém stavu v ranních hodinách vychází ze striptýzového baru v doprovodu dvou žen a následně se projíždí na koni ulicemi Petrohradu. Vše nakonec musela řešit policie. 

Alisa Aršavinová, manželka fotbalisty, po inkriminovaném momentu pronesla, že uzavírá všechny své sociální sítě, a to do doby, než takzvaně „usedne prach.“

Video zachycující Aršavina na koni se v Rusku okamžitě stalo nesmírně populárním a začalo se rychle šířit. „Těžko stál na nohou a objímal dvě ženy, jakoby zapomněl, že je ženatý," popsal situaci ruský deník Komsomolskaya Pravda.

Některé zprávy mluví i o tom, že byl dokonce Aršavin z nočního klubu vyhozen, protože odmítal zaplatit účet. S jinou verzí přišel web Sport Express, který tvrdí, že Aršavin nezaplatil za jízdu na koni, za níž majitel zvířete požadoval tři tisíce rublů (tisíc korun).

Pro Rusa to v roce 2018 není první skandál. Na začátku roku byl totiž viděn v jednom kazašském nočním klubu s modelkou Olgou Semenovovou. Na to opět reagovala jeho manželka Alisa, která se nechala slyšet, že své „rivalce“ uřeže prsty. Ten však „bokovku“ popřel. „Miloval jsem Alisu, miluji jí a i nadále ji budu milovat,“ uvedl.