20. prosince 2018 • 11:00

Gebre Selassie zářil v české bitvě. Brémy a Hoffenheim bavily ofenzivou

Autor: Michael Durčák
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestnácté kolo německé Bundesligy proti sobě svedlo týmy Brém a Hoffenheimu. Z pohledu českého fanouška byl zápas zajímavý v tom, že v dresu domácích se představili reprezentanti Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie a proti nim nastoupil v základní sestavě v barvách Hoffenheimu Pavel Kadeřábek. Domácí bek Gebre Selassie navíc druhým gólem v sezoně zařídil remízový výsledek 1:1.



Zápas se musel líbit i nezaujatému divákovi, vždyť obě mužstva vystřelila za devadesát minut celkem čtyřicetkrát. „Vždycky hrajeme ofenzivní fotbal, takže je normální, že útočíme až do konce. Byl to těžký zápas. Hrozně moc jsme ho chtěli vyhrát, měli jsme spoustu šancí rozhodnout,“ litoval remízy stoper Hoffenheimu Kasim Adams po závěrečném hvzidu.

Gólový účet zápasu načal křižnou ranou v 31. minutě Leonardo Bittencourt. „Na jednu stranu je to trochu otravné, že zase máme bod, na tu druhou jsme v Bundeslize neprohráli už devět v zápasů, což bychom neměli přehlížet,“ sdělil klubovému webu po zápase gólový střelec hostí. Obdržená branka z kopačky Bittencourta rozhodně mrzí českého brankáře Jiřího Pavlenku o to víc, že ve středu večer nastoupil ke svému 50. startu v německé nejvyšší soutěži, ale nemohl oslavit svoje malé jubileum čistým kontem.

Oba týmy šly do kabin za stavu 1:0 pro Hoffenheim, ale necelou čtvrthodinu po výměně stran přišla hvězdná chvíle českého reprezentanta Theodora Gebre Selassieho. V 57. minutě si naběhl na zadní tyč na centr svého spoluhráče Ludwiga Augustinssona a zblízka překonal bezmocného brankáře Olivera Baumanna. Byl to jeho druhý ligový gól v sezoně. První vstřelil Gebre Selassie na konci srpna, v prvním ligovém kole do sítě Hannoveru.

„Hoffenheim si zasloužil jít do vedení. Po vstřelené brance jsme ale hráli velice dobře a měli jsme šance, ze kterých jsme bohužel nedokázali dát gól. Potřebujeme hrát v podobném tempu celých devadesát minut,“ řekl médiím po zápase trenér Werderu Florian Kohfeldt. I přes množství šancí na obou stranách za nerozhodného se totiž nakonec oba týmy rozešly smírně – 1:1. „Nehrál jsem moc zápasů, kde by měl můj tým tolik šancí a vstřelil jenom jednu branku,“ souhlasil po závěrečném hvizdu s názorem svého trenéra záložník Brém Davy Klaassen.

Oba celky tak mají do svých víkendových zápasů co vylepšovat. Pouhá remíza na hřišti Brém odsunula Hoffenheim se ziskem 24 bodů na 7. místo ligové tabulky – mimo příčky zajišťující pohárovou Evropu. To Werder s oběma Čechy bude odjíždět na víkendový zápas proti Lipsku z pozice devátého nejlepšího týmu se ziskem 22 bodů. 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud