Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Můj první polibek s Rogerem? Na to se nezapomíná, říká jeho žena Mirka

Autor: Pavel Novotný

Míjeli se v olympijské vesnici den co den, prohodili vždy jen pár slov, nic víc se však nedělo. "Byl mi sympatický, než jsem ho poznala, nevěděla jsem, že je tak zábavný," vzpomíná na své první setkání se svým současným mužem Rogerem Federerem jeho žena Mirka.

Olympijské hry v Sydney v roce 2000 jsou v plném proudu a Roger Federer se právě dovídá, že kvůli odhlášení svého parťáka ze čtyřhry Marka Rosseta se nemůže zúčastnit deblových bojů o medaile.

Svoje síly tak upíná do dvouhry, kde dojde až do semifinále. Tam končí v té době 48. hráč světa Federer na Němci Hassovi. Nedaří se mu ani souboj o bronz, kde pro změnu nestačí na málo známého Francouze Pasqualeho.

Domů si tak v té době devatenáctiletý švýcarský supertalent veze nepopulární "bramborovou medaili."

Ani jeho budoucí manželce Mirce Vavrinecové se na Hrách dvakrát nevede. V prvním kole uhrála pouhé dvě hry na budoucí finalistce her Rusce Dementěvové, v prvním kole skončila i ve čtyřhře.

Ostře sledovaný pár pózuje fotografům
Ostře sledovaný pár pózuje fotografům

Oba tenisté však v Sydney rozehráli svůj zdaleka nejdůležitější zápas a to mimo tenisové dvorce. Poprvé se zde tváří v tvář potkali Roger Federer a o tři roky starší Mirka.

"Povídali jsme si spolu, měl velký smysl pro humor, překvapilo mě to, nevěděla jsem, že takový je. Na první pusu si rozhodně vzpomínám, ale musela jsem si na ní počkat, dočkala jsem se jí až poslední den Her," vzpomíná s odstupem času na setkání se svým budoucím mužem slovenská rodačka.

Kariéra Mirky Vavrinecové skončila krátce po letních olympijských hrách. Sympatická slečna, kterou k tenisu přivedla česká legenda Martina Navrátilová, ukončila kariéru kvůli přetrvávajícím problémům se šlachami na pravé noze.

Zatímco kariéra naturalizované Švýcarky spěla ke svému definitivnímu konci, její přítel nezadržitelně stoupal do tenisového ráje.

"Každé jeho vítězství, kterého dosáhl, bylo vítězstvím i pro mě. Bylo to, jako bych vyhrála já sama," dodává Vavrinecová.

Ostře sledovaná pár se může už čtvrtým rokem těšit z dvojčátek, která se narodila v červenci roku 2009. A dle slov Federera by nemělo zůstat jen o nich. "Chtěl bych mít ještě další děti," prohlásil v jednom z rozhovorů Roger.