Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Rosol slavil triumf v Davis Cupu, otce ranila mrtvice: Táta bojuje o život!

Autor: Tomáš Pokorný

On křepčil na kurtu, jeho táta v tu chvíli začal bojovat o život. Hodně dramatické pozadí má nedělní triumf českého daviscupového hrdiny Lukáše Rosola (27) v Kazachstánu.

Zatímco Lukáš slavil postupový bod, kterým posunul Čechy do semifinále proti Argentině, otce Emila (65) ten den ranila doma v Rohatci u Hodonína mrtvice.

„Lukášův táta leží na ARO v hodonínské nemocnici s krvácením do mozku. V neděli ho tam odvezla záchranka. Nevypadá to s ním dobře,“ řekl Blesku člověk blízký rodině.

Nevěděl, jestli zkolaboval před, během nebo po Rosolově nedělní vítězné bitvě s Koroljovem. „Davis Cup ale v televizi sledoval a při pátečním zápase se prý rozčiloval,“ dodal zdroj Blesku.

Lukáš se smutnou zprávu dozvěděl až dnes po obědě od Blesku! Noc na pondělí ještě strávil bezstarostnými oslavami s týmovými parťáky v jedné pivnici v kazašské Astaně. Se svým otcem totiž už několik let od rozvodu rodičů nekomunikuje.

„O jeho zdravotním stavu vůbec nic nevím. Je pravda, že nejsme v kontaktu,“ reagoval zaskočený tenista po návratu z Kazachstánu. Poslední zprávy o stavu Rosolova otce nevypadají příliš dobře.

Témata:  otecnemocrosolzdravísporttenis Tenis na Heureka.cz