Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Lukáš Rosol u táty v nemocnici: Šance na přežití jsou malé

Autor: Ondřej Požár, mokk

Starost o nemocného otce přiměla tenistu Lukáše Rosola (27), aby za ním vyrazil do hodonínské nemocnice. Šance na uzdravení prý nejsou velké...

I když spolu už řadu let nejsou v kontaktu, Emil Rosol (69) svého syna sledoval. Aspoň na dálku. Když v neděli porazil Kazacha Koroljova a poslal Čechy do semifinále tenisového Davis Cupu, vyšel na zahradu svého nového domku v Rohatci, kde chtěl postavil kus plotu. Jenže se zhroutil k zemi. Postihla ho mozková mrtvice a k tomu se, bohužel, přidal infarkt.

Jeho o 17 let mladší přítelkyně jej prý 10 minut oživovala, než přijela záchranka. „Šance na jeho přežití je v rovině zázraku. Jeho blízcí však pořád věří, že se ten zázrak stane a on se z hlubokého bezvědomí nakonec probere,“ prozradil zdroj blízký rodině, který chce zůstat v anonymitě.

Sám Lukáš jel za tátou vlastně téměř hned po návratu z Kazachstánu. „Byl jsem u táty asi hodinu. Podle lékařů je šance na jeho přežití malá,“ řekl Blesku Lukáš Rosol tichým hlasem poté, co včera kolem druhé hodiny odpolední opustil ARO hodonínské nemocnice. „Teď se ale budu ještě domlouvat s docentem Pavlem Kolářem, co by se pro tátu dalo udělat. Aby se z toho dostal,“ hlesl ještě tenista. Oči se mu leskly. I když se s tatínkem roky nestýkal, tohle ho zasáhlo.

Kdo je Emil Rosol?

● Otec špičkového tenisty Lukáše svého syna dlouhé roky sponzoroval a vychovával.

● V současné době ještě trénoval děti v Hodoníně.

● Až do odchodu na penzi úspěšně podnikal s autodíly.

Lukáš Rosol navštívil svého otce. Šance na jeho přežití jsou malé, říka.
Lukáš Rosol navštívil svého otce. Šance na jeho přežití jsou malé, říka.