Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C

Ze syna Pavola Demitry (†36) roste hvězda: Góly slaví jako táta!

Autor: ps

Malinko se minul povolání a místo bruslí nazouvá kopačky. Přesto roste z Lucase (9), syna zesnulého slovenského hokejisty Pavola Demitry (†36), nadějný sportovec. A po tátovi i něco zdědil, góly totiž slaví stejně jako on!

A je ještě další vlastnost, kterou se Lucas »potatil« po hvězdě slovenského hokeje Lucas zdědil. Na ruce stejně jako otec nosí kapitánskou pásku fotbalového týmu AS Trenčín. Je to rozený tahoun a už v necelých deseti letech ukazuje svůj vůdcovský potenciál. Přesně takhle o talentovaném Lucasovi na Slovensku mluví.

„V klubu jsou kromě Lucasa další nadějní hráči, ale stále mají před sebou dlouhou cestu, aby to někam dotáhli,“ řekl portálu cas.sk trenér malých fotbalistů.

Lásku ke kopané měl v sobě i Demitra. Jako kluk se věnoval jak jemu, tak i hokeji. Později, až přišel čas, se číslem jedna stala hra s pukem na ledě.

„Jsem rád, že Lucasa baví sport. Je vášnivý fotbalista. Nejdůležitější je, že má z toho, co dělá, radost,“ řekl Pavol, který přišel o život v roce 2011 při letecké katastrofě u Jaroslavle.

V blízké době na malého Demitru čeká zatím největší životní výzva. Mužstvo Trenčína odjede do Hannoveru, kde se utká se zvučnými fotbalovými velikány – Bayernem Mnichov, Interem Milán či Valencií.

Pavol Demitra by oslavil 38. narozeniny. Manželka Mária mu jako dárek do nebe poslala knihu básní.
Pavol Demitra by oslavil 38. narozeniny. Manželka Mária mu jako dárek do nebe poslala knihu básní.