14. května 2013 • 13:37

Dva ostudné kiksy! Slovákům pomohl k postupu gólman USA

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Boj o všechno zvládli. Slovenští hokejisté v klíčovém utkání o postup do čtvrtfinále mistrovství světa porazili USA 4:1. Výběru Vladimíra Vůjtka hodně pomohla dvě velká zaváhání amerického brankáře Bena Bishopa. Díky jeho minelám si Slováci vytvořili hned na začátku rozhodující náskok a vedení udrželi až do konce zápasu.



Slovenští hokejisté se ocitli v podobné situaci jako jejich čeští kolegové ve stockholmské skupině. V posledním utkání museli nad USA zvítězit, pokud chtěli s jistotou postoupit do čtvrtfinále turnaje.

S tím rozdílem, že oproti hratelným Norům Slováky čekal nabušený výběr USA. Stříbrný tým z loňského šampionátu ale svůj úkol zvládl. Týmu pomohl drtivý úvod, kdy během čtyř minut vstřelil dvě branky.

Pod obě trefy se výrazně podepsal americký brankář Ben Bishop. Gólman Tampy Bay chyboval hned po úvodním buly. Při rozehrávce za brankou váhal tak dlouho, až nastřelil atakujícího Tomáše Kopeckého. Ten puk přistrčil volnému Radivojevičovi a pro něj nebyl žádným problém otevřít skóre utkání.

VIDEO: vedoucí gól Slovenska nad USA

Zanedlouho předvedl Bishop další zkrat. Bartek, který od příští sezony bude nastupovat v Liberci, vystřelil z levé strany a puk nečekaně propadl do sítě. Slováci tak ve čtvrté minutě vedli 2:0 a náskok už si vzít nenechali.

„Věřili jsme si, pomohla nám injekce od amerického brankáře, který nám hned v úvodu přihrál na gól," hodnotil utkání na serveru hokej.sk Vladimír Vůjtek.

VIDEO: druhý gól Slovenska proti USA

Ve druhé třetině na 3:0 zvýšil obránce René Vydarený, když v přesilovce zakončil pěknou kombinaci slovenského útoku. Američané pak ještě snížili na 1:3, víc ale nestihli. Naopak do prázdné branky výhru definitivně jistil Marek Daňo.

Slováci si díky výhře 4:1 můžou výrazně oddychnout. Odvrátili hrozící blamáž a postoupili do druhé fáze turnaje, kde se bude bojovat o medaile. Slovensko obhajuje finálovou účast z loňského mistrovství, kde v semifinále porazilo český výběr.

VIDEO: třetí branka Reného Vydareného

MATCH OVERVIEW LEGACY
14. 5. • 11:15
Slovensko
Slovensko
4:1
ONLINE
14. května
11:15
USA
USA
Góly

Domácí: 00:15. Radivojevič, 03:44. Bartek, 30:47. Vydarený, 58:36. Daňo

Hosté: 39:14. Kristo

Sestavy

Domácí: Staňa (J. Hudáček) – Mezei, Sekera, Vydarený, Jurčina, Sersen, Mihálik, Švárný – Surový, Kopecký, Radivojevič – Kukumberg, Miklík, Záborský – Šatan, Bartek, Ölvecký – Daňo, Bližňák, M.Haščák – L. Hudáček. Tréner: V. Vůjtek

Hosté: Bishop (Gibson) – Carle, Faulk, E.Johnson, Hunwick, Petry, Butler, McBain – C. Smith, Moss, P. Stastny – Stapleton, Galchenyuk, Oshie – S. Gionta, R. Carter, Thompson – Butler, Bjugstad, Palushaj. Tréner: J. Sacco

Rozhodčí

Olenin (RUS), Rantala (FIN) – Dedioulia (BLR), Kack (SWE)

Stadion

Hartwall Arena, Helsinky, Finsko

Ke gólovým oslavám měli hokejisté Slovenska v utkání proti USA důvod hned čtyřikrát
Ke gólovým oslavám měli hokejisté Slovenska v utkání proti USA důvod hned čtyřikrát

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud