Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Bicanové vymírají! Žádný potomek střelce Slavie už brankáře nepokoří

Autor: om

ONLINE 20:15 | Pepi Bican (†88), báječný fotbalový střelec, kterému by tuto středu bylo sto let a je mu zasvěceno v Edenu i dnešní derby se Spartou, měl dva syny. Oba hráli fotbal. Bohužel, dalších následovníků se fotbal nedočká.

MATCH OVERVIEW LEGACY
28. 9. • 20:15
SK Slavia Praha
SK Slavia Praha
0:2
ONLINE
28. září
20:15
AC Sparta Praha
AC Sparta Praha
Góly

Domácí:

Hosté: 61. Vácha, 90+5. Bortel (vl.)

Sestavy

Domácí: Rakovan – Dostál (86. Koreš), Bortel, Dobrotka, Neves – Štěpán, Kisel (C), Gecov, Zmrhal (72. Lička), Juhar – Škutka (62. Škoda).

Hosté: Vaclík – Kadeřábek, Brabec, Holek, Nhamoinesu – Dočkal, Vácha, Hušbauer, Vacek (69. Matějovský), Krejčí (86. Konaté) – Lafata (C) (77. Bednář).

Náhradníci

Domácí: Černý, Nitrianský, Čonka, Prošek, Koreš, Lička, Škoda

Hosté: Čech, Švejdík, Pauschek, Přikryl, Matějovský, Konaté, Bednář

Karty

Domácí: Dostál, Kisel, Kisel (č), Gecov

Hosté: Vácha

Rozhodčí

Kovařík – Pelián, Moláček

Stadion

Synot Tip Arena, Praha - Vršovice

Návštěva

15884 diváků

„My to zkoušeli ve Slavii. Byl jsem o něco lepší než brácha Josef, ale abych byl špička, něco mi chybělo. Když mi bylo jedenáct a bráchovi třináct, ze Slavie nás vyhodili. Jméno Bican se stalo v té době nežádoucí,“ vzpomíná Bicanův Ivan Ivan (67).

„Šel jsem hrát za Slavoj Praha, brácha v pražských Holešovicích za dnešní Vltavín,“ říká Ivan.

A jak pokračuje rod dále? „Já jsem bezdětný, brácha už zemřel. V Belgii, kde od roku 1969 trvale žil a už nikdy se nevrátil, ani na pohřeb táty ne, hrál druhou ligu. Vychovával dcery Romanu a Lenku. Jenže později se rozvedl a dcery si osvojil, včetně toho, že jim dal své příjmení, nový otec. Romana jako velmi mladá zahynula na motorce. O Lence nevím, každopádně je to Belgičanka a už ani nemluvila česky,“ popisuje Ivan Bican smutný zánik slavné rodiny.