Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jágr, Eliáš, Ďáblové tápou... Těžko to bude lepší. Je to tým důchodců!

Autor: ps

Trvalo dlouhých 26 zápasů, téměř půl roku, ale nakonec se Jaromír Jágr (41) v NHL opět trefil. Už dvakrát a po boku zkušených hokejových parťáků z Devils se začíná pomalu rozehrávat. Jenže jak dlouho jim to půjde, když mají nejstarší tým v lize?

Jágr proti Edmontonu skóroval poprvé od 21. dubna a vypadalo to, že se snad už zapomněl radovat. Ani se neusmál a podobné to bylo také v noci proti Vancouveru (2:3 v prodl.).

Ono není divu, když se týmu příliš nedaří, ze čtyř zápasů Ďáblové ani jednou nevyhráli a jejich herní projev působí poněkud těžkopádně. Že by měli »pardálové« z New Jersey těžké nohy hned za začátku sezony?

Nejstarší týmy NHL (průměr)

New Jersey    29,776
Florida          28,970
Pittsburgh     28, 702
Boston          28,301
Dallas           28,270

„Já si myslím, že ten mix mládí a stáří je v našem týmu ideální,“ řekl pro iSport.cz před začátkem sezony generální manažer týmu Lou Lamoriello. Jágr 41 let, Brodeur 41 let, Eliáš se Salvadorem 37 let, Židlický 36 let… Není to trochu moc na NHL? Jersey jsou jasně nejstarším mužstvem ligy, což jim může být v blízké budoucnosti překážkou. Především v závěru základní části, kdy se soutěž láme a rozhoduje se, zda se mančaft dostane do play off či nikoliv.

Přesto tuto »starou« situaci berou Ďáblové s nadhledem. „S Martym (Brodeurem) jsem o věku krátce mluvil. Měl radost, že konečně nebude nejstarší,“ pousmál se Lamoriello. Kanadský gólman je sice stejný ročník jako Jágr (1972), ale narodil se v květnu. Jaromír v únoru.

Témata:  NHLjerseyeliášvěkJágrsporthokej Sport na Heureka.cz