Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

To je vtip? Kanadský expert se pustil do Hertla: Příliš ztrapnil soupeře

Autor: pta, iSport.cz

V Česku fanoušci vydechli úžasem, když Tomáš Hertl přidal svůj čtvrtý gól do sítě New York Rangers. Puk si devatenáctiletý hokejový zázrak ve třetí třetině posunul mezi nohama a poslal ho za záda brankáře Martina Birona – to prostě byla paráda! Jinak to viděl ve studiu kanadské televize TSN Jamie McLennan, který se do českého hokejisty ostře pustil.

Fanoušci v Česku takovou reakci pochopí jen stěží, v zámoří však není podobný přístup tolik výjimečný. Když televizní expert Jamie McLennan hodnotil poslední ze čtyř Hertlových gólů, neodpustil si na adresu úspěšného nováčka v sestavě San José kritiku.

„Byl to krásný kousek. Ale v takovou chvíli a při takovém skóre…? Nechcete ztrapnit soupeře, jakým jsou Rangers a tohle byla chvíle, která je zesměšnila,“ vyslovil McLennan svůj pohled na věc při sledování gólové akce, ze které Hertl zvyšoval na 8:2.

Co McLenanna k tak ostré reakci vedlo? Možná se bývalý brankář, který v NHL strávil 11 sezon, nedokázal oprostit od svojí minulosti. Sám působil v New York Rangers, za které však odchytal v sezoně 2003/04 pouhé čtyři zápasy, než přestoupil na Floridu.

V NHL se Tomáš Hertl uvedl excelentně! Potvrdil to čtyřmi góly v zápase s NY Rangers.
V NHL se Tomáš Hertl uvedl excelentně! Potvrdil to čtyřmi góly v zápase s NY Rangers.

 

Ve studiu si nenechal vymluvit, že se Hertl zachoval špatně. „Kdyby zápas ještě pokračoval a vymknul se kontrole, mohlo tam dojít i na odplatu. Zachoval by se v takové situaci stejně Sidney Crosby?“ zajímalo McLennana, co by ve stejné situaci předvedla největší hvězda zámořské soutěže.

„Asi ne, ale nech Hertla žít,“ zareagoval moderátor a hned se českého teenagera zastal. „95 procent lidí by řeklo, ať Hertl něco takového provede znovu.“ McLennanův názor tak zůstal při hodnocení Hertlova úžasného výkonu osamocený.