Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Řepka promluvil, jak (ne)ukradl týmovou kasu Sparty: Platil z ní dluhy!

Autor: om

Když fotbalistu Tomáše Řepku (40) vykopli v prosinci 2011 ze Sparty, odnesl si prý týmovou kasu se 400 tisíci korunami. Teď poprvé promluvil o tom, kde peníze skončily.

Kam se podle Řepky ztratilo 400 tisíc? „Kasu jsem vedl já a nikdo z kluků neměl přehled, kolik v ní je. Když jsme šli na nějakou oslavu, občas to dopadlo tak, že jsme to rozjeli víc a já to musel doplatit ze svýho. Samozřejmě jsem si to pak z kasy vzal zpátky,“ vysvětluje Řepka v knize „Neuhýbám!“, jak ubývaly peníze v hráčském eráru.

Hodili to na mě

Hráči Sparty mluvili o ztracené kase vždy jen pod podmínkou anonymity. Když je vyzval, aby mu někdo řekl naplno, že je zloděj, bylo ticho.

Řepka tak roky jen opakoval, že nic neukradl. Teď vysvětlil: „Žádný peníze se neztratily, nikdo nic neukradl – byly použitý na společnou útratu. Na Spartě na mě hodili všechno, čím mi mohli uškodit.“

Trestní oznámení

„Pokud někdo ukradne čtyři sta tisíc, podá se na něj trestní oznámení, ne? Kdyby mně někdo ukradl tolik peněz, vůbec bych s tím neváhal. Ale oni mě poplivali a teď je ticho,“ přešel Tomáš ve své knize do protiútoku.

„Řeknu ještě poslední věc: tahle kauza nepochází z kabiny,“ naznačuje Řepka, že jde o podpásovku lidí z vedení klubu.