Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Petr Záhrobský, otec lyžařky Šárky Strachové: Její miliony schovával u syna!

Autor: Tomáš Pokorný

Když vypukla válka mezi lyžařkou Šárkou Záhrobskou (nyní Strachovou) a otcem Petrem, bratr lyžařky Petr se postavil na stranu táty. Teď je možná jasné, proč! Na jeho účet chodily zpronevěřené miliony!

Šárka minulý týden zrušila souhlas s otcovým trestním stíháním, jemuž hrozilo až 10 let v base za to, že zpronevěřil jejích bezmála 10 milionů korun z prize money, a vyhne se tak soudu. Blesku se však podařilo získat informace ze spisu, které ukazují na další zajímavé skutečnosti ze zákulisí rodinné války.

A zejména důvod, proč se táty od začátku zastával syn Petr, rovněž bývalý závodník a nyní trenér lyžování. Na jaře roku 2010, tedy v době, kdy už bylo jasné, že Šárka bude po otci vymáhat finanční prostředky, Záhrobský přepsal na syna pozemek a rodinnou chalupu na Benecku v Krkonoších, kde se Šárka před 29 lety narodila.

Sbohem, peníze

A to není všechno! Záhrobský v té době přeposlal na synův účet 130 tisíc eur (asi 3,2 milionu korun) ze svého rakouského konta, na které neoprávněně ukládal jednotlivé finanční odměny a šeky z Šárčiných závodů a od sponzorů.

Blesk se chtěl včera Petra Záhrobského zeptat, co říká na to, že dcera zrušila souhlas s jeho trestním stíháním, i na to, co udělal se zmiňovanými miliony. Celý den však nezvedal telefon a nereagoval na SMS zprávy, stejně jako syn Petr.

Šárka už se k celé kauze nechce vracet. „S tím, že peníze už nikdy neuvidím, jsem smířená dávno. Tuto kapitolu svého života jsem definitivně uzavřela,“ zopakovala Strachová.

Bral 27 tisíc měsíčně!

Jak si Šárka s tátou dělili peníze, když ještě společně sbírali medaile? „Chtěla jsem vymyslet systém, jenže s tátou se nikdy žádný systém vymyslet nedal. Všechny peníze, které jsem vyhrála, měl pod palcem on,“ svěřila se v minulosti Strachová. „ Přitom mě nikdy nepochválil, neřekl, že mě má rád. Měl mě jako hračku, zdroj příjmů a sebeprezentace,“ tvrdila v roce 2011.

Nyní navíc vyšlo najevo, že Záhrobský měl ještě jeden zdroj peněz! Podle vyšetřovacího spisu byl jako trenér dlouhodobě zaměstnancem Centra sportu Ministerstva vnitra a jeho průměrný měsíční plat činil okolo 27 tisíc korun čistého. A to ještě 2 roky poté, co s ním dcera ukončila spolupráci!

Šárka Strachová prodělala operaci mozku a otci odpustila
Šárka Strachová prodělala operaci mozku a otci odpustila