Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pumpou si nafoukl trenky. Hvězda NHL předvedla bizarní výzvu

Autor: jab

Vybočit ze záplavy tradičních ledových výzev (Ice Bucket Challenge - akce na podporu boje proti Amyotrofické laterální skleróze)? Pro novou posilu Anaheimu Ryana Keslera hračka. Asi jak nazout se do bruslí. Americký útočník potřeboval pumpičku, pestrobarevné trenky, dětské auto a slušnou porci odvahy.

Když v červnu Ryan Kesler zamířil do Anaheimu, šlo jen o logické vyústění nastálé situace. Jméno amerického olympionika se v souvislosti s trejdem zmiňovalo už na konci sezony, ke změně dresu ale došlo až na úplném konci června.

Po posledním ročníku, ve kterém se Vancouver soužil a neproklouzl do play off, se ale Kesler stal nepotřebným. Kanadský klub vyměnil stříbrného medailistu z OH ve Vancouveru do Anaheimu za jiného centra Nicka Bonina, švýcarského obránce Lucu Sbisu a 24. výběr v draftu, kde Canucks sáhli po útočníkovi Jaredu McCannovi.

A byť je Kesler hodně drahá akvizice, v příští sezoně načne pátý rok šestiletého kontraktu, který mu zaručuje pět milionů dolarů ročně, vedení Ducks se tetelí blahem. Kromě jednoho z nejlépe bránících útočníků ligy, v roce 2011 získal Kesler Frank J. Selke Trophy, získali pod svá kačeří křídla i pořádného baviče.

Show, při které si Kesler v rámci "ledové výzvy" nafoukne trenky, sedne do barbie automobilu svých dcer a zamíří před garáž, kde už je připraveno auto s korbou naplněnou vodou, je toho důkazem.

VIDEO: Podívejte se na Keslerovu bizarní Ice Bucket Challenge


Asociace věnující se výzkumu ALS na svých stránkách prozradila, že v období od 29. července do 27. srpna vyinkasovala od svých dárců přes 94 milionů dolarů. Před rokem za stejné období jen necelé 3 miliony. Ice Bucket Challenge prostě jede. Jako Kesler v dětském autíčku.