Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Čím tenistky zajedly triumf ve Fed Cupu? Známe vítězné menu!

Autor: ps

Atmosféra po vítězném míčku famózní Petry Kvitové (24) trhala tribuny O2 arény. České tenistky, v čele s koučem Petrem Pálou, šílely radostí. Nadšení z triumfu ve Fed Cupu tím ale vůbec neskončilo. Pokračovalo i večer na společném banketu s poraženým Němkami. A co se podávalo  na stůl?

Na kurtu si sáhla na dno. Chvílemi to dokonce vypadalo, že Kvitová na kurtu odpadne. Přesto ze sebe vymačkala vše, co v ní bylo, aby Česku vybojovala třetí rozhodující bod a také třetí vítězství ve Fed Cupu v posledních čtyřech letech. Bitvou na dvorci české nadšení teprve začalo!

Kvitová, Šafářová, Hlaváčková, Hradecká, K. Plíšková, trenéři Pála s Kotyzou i celý realizační tým společně s poraženými Němkami vyrazili do pražského Obecního domu na slavnostní banket. Začínalo se po deváté hodině.

Večerní vítězné fedcupové menu.
Večerní vítězné fedcupové menu.

„Selfie šampionek! Mám úžasný štěstí být v týmu s takovýma legendama a vyhrát opět Fed Cup,“ radovala se na sociální síti Hlaváčková, která přidala také fotku přímo od stolu. Tedy od místa, kde si daly tenistky zaslouženě do nosu.

Hlavním chodem vítězného večerního menu byly telecí medailonky s hříbkovou omáčkou a bramborovým purée. »Potřebné« cukry pak doplnily pěnou z černého rybízu s hořkou čokoládou. Jistě padlo i nějaké šampaňské a jiné dobroty, ze kterých se jim třeba trošku zamotala hlava. Tak, jako fanouškům po jejich skvělém představení…