Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Schumacherově rodině dochází peníze na jeho léčbu. Rozprodávají majetek!

Autor: pan

Další těžká rána osudu se řítí na rodinu těžce zraněného Michaela Schumachera. Legenda formule jedna, která je od 29. prosince roku 2013, kdy utrpěla během lyžování v Alpách vážná poranění hlavy, v kritickém stavu. Léčba německého pilota stojí rodinu více než 3,5 milionu týdně a zdánlivě bezedná pokladnice se začíná vyprazdňovat. Svědčí o tom fakt, že jeho manželka již začala na nákladnou péči shánět finance rozprodáváním společného majetku. 

Sedminásobný mistr světa se po svém úrazu zotavoval řadu měsíců na klinice v Lausanne, poté si ho rodina odvezla na jeho sídlo na břehu Ženevského jezera, kde mu zřídila kompletní zázemí pro další péči. 

Rodina Michaela Schumachera prodala jeho sídlo v NorskuFoto Twitter.com

O šestačtyřicetiletého Schumachera se stará kompletní lékařský tým včetně specialistů z řady oborů a personál speciálně vyškolených sester.

Ani přes maximální péči se však stav německé hvězdy nijak výrazně nelepší. Michael je údajně při vědomí, ale není schopen se svojí rodinou nijak komunikovat.

Schumacher si během kariéry vydělal stovky milionů dolarů, ani tyto ohromné sumy však nejsou nekonečné. Rodina tak již prodala za více než sedmdesát milionů korun Schumiho horskou chatu v Norsku. Informaci potvrdil agent realitní kanceláře Petter Berkrem pro norský deník Dagens Naeringliv.

Luxusní sídlo Michaela Schumachera, kde se nyní zotavuje z následků pádu na lyžích, prochází rozsáhlými úpravami
Luxusní sídlo Michaela Schumachera, kde se nyní zotavuje z následků pádu na lyžích, prochází rozsáhlými úpravami

Horská chata se nachází asi dvěstě kilometrů od hlavního města Norska Osla. Rozlehlé sídlo čítá 645 metrů čtverečních, luxusní interiér zahrnuje saunu, posilovnu, několik místností a garáž pro sedm aut.