Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Ivan Niňaj komentoval 25 světových šampionátů: Selhávají mu orgány!

Autor: zal

Komentoval pětadvacet hokejových šampionátů a proslul komickými přebrepty. Teď slovenská legenda od mikrofonu Ivan Niňaj (60) bojuje o život. Selhávají mu orgány.

Pro slovenské diváky je Niňaj podobnou persónou jako Jaromír Bosák pro ty české. Neproslavily ho však nečekané jazykové kejkle jako hvězdu ČT, ale leckdy úsměvné omyly. Dokonce kvůli nim vznikla stránka Niňajův svět, kde jsou hlášky schraňovány a hodnoceny.

Komentátor, kterého si fanoušci můžou pamatovat ještě z dob společné federace, pověsil mikrofon na hřebík po loňském MS. Možná ho k tomu přiměly i dlouhodobé zdravotní problémy. Ty minulý týden vyeskalovaly.

„Otec leží od minulé středy v nemocnici. Hospitalizovaný byl už dvakrát, ale tentokrát je to o dost horší. Selhávají mu orgány,“ řekl slovenskému Novému Času jeho syn Peter. Podle deníku mu přestávají pracovat hlavně ledviny.

První dny byl Niňaj v nemocnici při vědomí a trochu komunikoval. „Otce ale museli uvést do umělého spánku, protože jeho stav se postupně zhoršoval. Už je v něm pět dní. Nevypadá to moc dobře, ale momentálně je stabilizovaný,“ povzdychl si Peter.

5 nejlepších hlášek Niňaje

* Tito dva hráči se dobře znají ještě z mládežnických dob, kdy spolu jezdili na soustředění a dokonce spolu i spali (chvilka ticha)... ehm na pokoji.

* Teď Afinogenov ukázal, jak nedat to, o čem se říká, že to nejde nedat. Ale na tomhle ledě se dá nedat i to, co se dá dat.

* Puk zastavila až kovová konstrukce z umělé hmoty.

* Po 60 minutách končí zápas mezi Německem a USA před 77 000 diváky nerozhodně 1:0.

* Loučím se s vámi, milí televizní diváci, a doufám, že jste měli z tohoto utkání výborný sexuální zážitek. Ehm, teda sportovní jsem myslel, samozřejmě.