25. března 2015 • 13:55

Parťáci Vaclík se Suchým: Sparta vs. Slavia? Trošku se hecujeme

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE ROZHOVOR | Jako jedni z mála českých legionářů si ve svém klubu získali silnou pozici. Tomáš Vaclík s Markem Suchým. Brankář a stoper, dvě opory zadních řad švýcarské Basileje. Zároveň hráči, kteří jsou pevnou součástí reprezentačního kádru Pavla Vrby. Jak se jim líbí ve Švýcarsku? Jaké bylo hrát proti hvězdám Realu Madrid a dalších týmů v Lize mistrů? Co si jako sparťan a slávista říkají nad výsledky české ligy? Na to i mnoho dalšího odpovídali oba hráči v ONLINE rozhovoru se čtenáři iSport.cz.



Teď jsou parťáci, v reprezentaci spolu bydlí na pokoji. Přitom oba prošli Slavií a Spartou, nesmiřitelnými pražskými rivaly. Pokud ale dojde na vzájemný zápas, oba derby pečlivě sledují.

"Na podzim se nám to krylo s naším zápasem, tak jsme viděli jen část. Trošku se hecujeme, ale není to až tak, že by to byla nějaká nevraživost. Zkusíme si tipnout výsledek, to je všechno," přiznal Tomáš Vaclík, s jehož slovy souhlasil i Marek Suchý.

Všechny odpovědi Tomáše Vaclíka a Marka Suchého čtěte ZDE

Marek Suchý, Tomáš Vaclík

Lukáš, 25. března 2015
Otázky pro oba: české holky nebo švýcarské holky? Barcelona nebo Real? Hokej nebo Tenis? švýcarská liga nebo česká liga? Díky :)
1. Suchý i Vaclík: Češky jednoznačně :-) 2. Vaclík: Barca. Suchý: Real 3. Vaclík: tenis, ale na MS v hokeji se budu dívat. Suchý: určitě tenis, i si rád zahraju. 4. Vaclík i Suchý: asi švýcarská. Děkujeme za otázky, musíme se věnovat povinnostem u národního týmu.
Majkl, 25. března 2015
Dobrý den. Jak je na tom naše liga kvalitativně ve srovnání se švýcarskou? Myslíte si, že máme kvalitu na to abychom vyslali do evropských pohárů 5 klubů? A kdo by podle vás měl být ten pátý? Děkuji za odpověd.
Suchý: Ve Švýcarsku je víc cizinců, je to určitě rozmanitější, trošku jiný systém soutěže. Hrajete čtyřikrát mezi sebou, může se to různě vyvinout. Je asi něco výš, ale když hrála Sparta s Bernem, rozdíl nebyl nijak velký. Přední české týmy by s těmi předními ve Švýcarsku neměly problémy. S českými týmy těžko říct. Sparta s Plzní jsou na tom se zkušenostmi v pohárech nejlíp Jablonec se také dostal na dobrou úroveň, mohl by se dostat dál. Vaclík: Bylo by super, kdyby evropské poháry hrálo co nejvíc českých týmů, na druhou stranu je to trošku riziko kvůli koeficientu. Je lákavé, aby Česko mělo mistra rovnou v Lize mistrů, předkola jsou náročná, o čemž se letos přesvědčila Sparta. Když půjde pět klubů do Evropy, třeba tři by se mohly do základních skupin probojovat. Jako gól,manovi se mi zdá, že se hraje ve Švýcarsku víc útočně, padá spousty branek, není to tak, že by nám to někdo zavřel, to se nám mockrát nestalo.I my jako Basilej se dostaneme pod tlak, je to také tím, že s každým hrajete čtyřikrát. Pro lidi je to super, padá hodně branek. Je to otevřenější než česká liga, třeba na Spartě soupeř přejde třikrát, čtyřikrát půlku, ani pro diváka to není moc lákavé.
ACS Forever, 25. března 2015
Dobrý den, chtěla bych se zeptat Tomáše Vaclíka jestli se mu stejská po Spartě.... :)
Vaclík: Samozřejmě stýská. Sparta jako klub mi přirostla k srdci, mám tam spousty kamarádů.
Martin, 25. března 2015
Dobrý den, Chtěl jsem se zeptat, zdali uvažujete do budoucna o změně klubu a ligy nebo byste si zde dokázali představit konec vaší kariéry? Děkuji za odpověď (otázka pro Tomáše i Marka)
Vaclík: Je to ještě strašně daleko, kariéra by mohla pokračovat ještě deset let. Kariéru zakončit tam, kde bude spokojená rodina, to na sklonku kariéry ude důležitější, než to, co budu preferovat já. Hlavní je spokojenost rodiny, i podle toho si budu vybírat klub, zemi, abychom byli všichni spokojení. Suchý: V zahraničí bych to chtěl ještě nějakou dobu vyzkoušet. Nedívám se nikam daleko, spíš řeším současnost. Každý hráč by měl mít ambice, jen výkony na hřišti ukážete, jestli na to máte. Určitě bych chtěl strávit nějakou sezonu ve Slavii a hájit barvy tohodle klubu.
Michael, 25. března 2015
Dobrý den. Sledujete Synot ligu? Jak ji hodnotíte nově pouze jako divák a fanoušek? Chtěl byste se v příští sezoně potkat s některým českým klubem v pohárech? Děkuji za odpověd.
Suchý: Potkat český tým v pohárech - Vaclík: Ale až ve skupině, ne v předkolech. Suchý: Fandíme českým klubům, aby se dostaly do Evropy. Ligu sledujeme. zajímavé, jak se Jablonci podařilo postavit silný tým. Vaclík: Už to není jen o Plzni a Spartě. Suchý: Sparta i Plzeň můžou v pohárech se měřit s jinými týmy na takové úrovni, že mohou být úspěšní.
Majkl, 25. března 2015
Zdravím. Jak se těšíte na EURO U21 v ČR? Půjdete osobně podpořit Lvíčata na stadion a jaký tipujete výsledek? Děkuji.
Vaclík: Sledovat určitě budeme, když bude čas. Když vyjde i na stadion, pokud ne, určitě v televizi se budu dívat a klukům držet palce. Zažil jsem i jedno euro na domácí půdě, to byl velký zážitek. Klukům držím palce, ať to zvládnou. Je to obrovská šance udělat hodně velký krok do budoucí kariéry. Když se na to kluci dobře připraví, věřím, že jejich výkony budou ještě lepší a pomůže jim to. Suchý: Budu také držet palce. Organizačně je to zvládnuté skvěle, teď už to bude na klukách, Domácí prostředí jim dodá síly, požene je dopředu,. Skupina je těžká, ale soupeře si nevyberete., Bez šancí určitě nejsou.
Jackie, 25. března 2015
Zdravím. Čím to je, že vás Porto tak výrazně výsledkově i herně přehrálo? Měl to být nejhratelnější soupeř z 1. míst. Děkuji za odpověd.
Vaclík: Může se zdát, že to byl nejpřijatelnější soupeř, portugalská liga není tolik sledovaná. Po tom losu se to mohlo tak zdát, ale Porto bylo v obou zápasech lepší než my. Měli obrovskou kvalitu a ne náhodou odchází z Porta hráči do největších klubů na světě. Není to náhoda, že se Porto dostalo tak daleko a jsem zvědavý, jak se poperou s Bayernem. Podle toho, jak hráli s náma, nejsou proti Bayernu úplně nez šance. Suchý: Já jsem hrál jen ten první zápas, ale i tam se ukázalo, že to byl silný protivník s výbornejma hráčema. Bylo to pro nás těžké, byli lepší než my, taky jsem na ně proti Bayernu zvědavý. Jsou to výborní hráči individuálně i kolektivně, ale spíš dopředu. Ale jsem zvědavý, jak se poperou s ofenzivní smrští Bayernu.
Luky Záva, 25. března 2015
Čau Václoš, co říkáš na to že v repre sedíš, přesto že máš za tuhle sezonu ochytáno víc težších zápasů než Petr Čech?
Vaclík: Je to jen o této sezoně. Ale když vezme zpětně naše kariéra, Čechíno v průměru těžkých zápasů bude vycházet jednoznačně lépe. Nemělo by to být jen o jedné sezoně. Petr když v Chelsea chytá, chytá dobře, to samé za nároďák, Trenér se tak rozhodl a funguje to, já musím být připravený, že když dostanu šanci, abych předvedl výkon, co se ode mě bude očekávat.
jaroslav křivák , 25. března 2015
Marku uz o tebe projevili zajem jine evrop. kluby?
Suchý: Také jsem žádnou nabídku v zimě neměl.
Jan Kukacka, 25. března 2015
Ahoj,mneli ste velky respekt ze zapasu s Realem Madrid? :-)
Suchý: Před prvním zápasem, to byl první zápas ve skupině, navíc venku. Stadion a všechno okolo... To je asi pro každého hráče cíl si takové zápasy zahrát. Respekt tam byl. Real byl v laufu, měl fantastické výsledky. Obrovský zážitek tam hrát, bohužel výsledek dopadl, jak dopadl. Odveta doma byla také super. Výsledek už byl pro nás přijatelnější, v závěru jsme je trošku zlobili. Pro mě jako pro obránce zahrát si proti Benzemovi, Ronaldovi, Baleovi, úžasný zážitek. Vaclík: Respekt tam byl, pro mě to byl první zápas v LM v kariéře. Nevěděl jsem, co od toho očekávat, navíc na Realu. Respekt člověk má, ale chce si to také trošku užít a předvést nějaký výkon, aby byl takový, abych tam něco nevyvedl. Když člověk vidí hráče, stadion, fanoušky, respekt tam byl. Ale myslím, že jsme se v obou zápasech úpopasovali dobře, i když první výsledek byl jednoznačný, Ale hrou, co jsme se tam prezentovali, nebyla špatná, jen jsme nezvládli určité fáze zápasu, Mohli jsme z obou zápasů odejít se vztyčenou hlavou, což pro nás bylo hodně důležité.
franta, 25. března 2015
Vaclik - kdo je pro tebe vzor jako golman
Vaclík: Momentálně asi pro všechny brankáře by měl být prototypem moderního brankáře Manuel Neuer, i když poslední zápas v lize se mu nepovedl. Má obreovskou stabilitu výkonů, zavedl u toho hru nohama. Řeší spoustu věcí i mimo vápno. Měl by být vzorem toho, jak by se brankáři v moderní době měli chovat.
Marek Hron, 25. března 2015
Proti sobě jste přímo nenastoupili, přesto jeden Sparťan, druhý Slávista. Probíráte spolu občas český fotbal, sázíte se třeba o něco, když se blíží derby a jak Marek Suchý snáší současnou situaci sešívaných, když s nimi zažil vrchol a vyhrál dva tituly?
Vaclík: Samozřejmě sledujeme, každý víkend máme přehled o výslkedcích. Nejvíc sestřihy těch našich klubů, informace máme. Českou ligu sledujeme, speciálně derby. Na podzim se nám to krylo s naším zápasem. Trošku se hecujeme, ale není to až tak, že by to byla nějaká nevraživost. Zkusíme si tipnout výsledek, to je všechno.
Radek B., 25. března 2015
dotaz na Tomáše Vaclíka: Zda si myslí, že by mohl v budoucnu převzít po Petru Čechovi post brankářské jedničky v reprezentaci? dotaz na Marka Suchého: Jak se mu hraje pod trenérem Pavlem Vrbou, zda mu vyhovuje herní styl a filozofie, kterou trenér Vrba uznává? děkuji za odpovědi
Vaclík: Věřím, že ano. Když by ta situace přišla, byl bych na to připravený. Záleží vyloženě na Petrovi, ale když bych tu příležitost dostal, zvládnul bych to. Suchý: Trenér zavedl svůj styl fotbalu, který praktikoval s Plzní. Jeho rukopis je vidět. Pro mě jako pro obránce mi to nedělá žádné problémy. Chce, abychom se snažili odzadu kombinovat, to po nás chtějí i v klubu. Jeho styl je mi blízký.
Libor, 25. března 2015
Dobrý den, myslíte v Basileji už na titul? Jak se vám působení v dosavadní sezóně líbí?
Vaclík: Pro Basilej je titul každý rok priorita, je to hlavní cíl sezony. Máme to rozehrané dobře, je to náš prvotní cíl vyhrát. Kvalitu na to máme, do konce zbývá asi jedenáct zápasů, cesta je dlouhá. Budeme hrát ještě těžké zápasy, budeš to těžké. Suchý: Jak říká Tomáš, na titul se myslí od začátku. Sezona je dlouhá, hraje se 36 zápasů, je to delší než třeba v Česku nebo Rusku. S každým týmem se hraje v sezoně čtyřikrát, v tomhle je to zajímavější. V Lize mistrů byl velký úspěch postup ze skupiny, to se bralo jako historický úspěch. Porto asi už bylo nad naše síly, ale cíl je získat titul a zase se dostat do LM, abychom na to letošní úspěšné představení zase navázat.
StanleySKS, 25. března 2015
Otázka pro Marka, co říkáš na letošní výkony Slavie?A jak hodnotíš kvalitu a šance tohoto kádru?
Suchý: Sleduju to, v porovnání s minulými lety vidím progres. První půlka na houpačce, dobrý začátek. Jsem oproti minulým letům vidím zlepšení, když vidím hru a kvalitu kádru, ta se zvýšila. Odchovanci, co hrají druhý, třetí rok s áčkem se posouvají, třeba Jaromáír Zmrhal. Je to i dané prací trenéra Beránka. Ale poslední výsledky moc nepotěšily, ale vidím to pozitivně, že se ještě nějaké body udělají a nebude se strachovat o záchranu.
Norik_11, 25. března 2015
Marku, jakou trofej by jsi si nejvíc přál? A co byl zatím tvůj nejhezčí zážitek ve fotbale?
Suchý: Zážitků bylo hrozně moc, těžké vybrat jeden. Vzpomínám na trofeje v české lize i Švýcarsku. Pro odchovance Slavie byl zážitek, když jsem začal hrát v áčku, vyhráli titul a Ligu mistrů. Venku když jsme hráli proti Realu Madrid. Ale nemám něco, co bych stavěl nad všechny. A trofej? Na klubové úrovni je těžké bavit se o Lizer mistrů nebo Evropské lize, to jer asi sci-.fi. Na reprezenatční úrovni je teď nejbližší ME.
Motycka, 25. března 2015
Tomáši byli v zimě nějaký nabídky na přestup do lepšího ?
Vaclík: nevím o ničem, o ničem se nemluvilo ani snad nespekulovalo.
Honza, 25. března 2015
Jaká je vaše vysněná liga do které byste se chtěli posunout? Nebo do jakého týmu?
Vaclík: Odmala mám Premier League, tu bych si chtěl vyzkoušet. Popularitou, zázemím okolo fotbalu. Konkrétní tým nemám. Suchý: Jako kluk sympatie k AC Milán a italské lize, to jsem říkal jako teenager. Teď Teď určitě bundesliga, je to hodně těžká soutěž, je to úspěch tam hrát. Hodně týmů má velkou kvalitu. Tým s výbornejma hráčema může hrát o padáka, nikdo nemá nic jisté.
Michal, 25. března 2015
Zatímco v klubu máte jasnou pozici, za reprezentaci plníte většinou roli náhradníků. Neštve vás to?
Oba: Tady v repre máme taky :-) Vaclík: Oba bychom rádi nastupovali za nároďák, ale plně to respektujeme a jsme rádi, že tady můžeme oba dva být. Suchý: Je to tady takhle dané, kvalifikace se dobře rozehrála a trenér nemá důvod cokoliv měnit. Chceme být připravení, kdyby se cokoliv stalo.
Miloš, 25. března 2015
Jakým jazykem na sebe mluvíte na hřišti? Díky a přeji hodně štěstí
Oba: Jako týmový jazyk máme angličtinu, ale když jsme na hřišti, spíš na sebe mluvíme česky.

Vrba: Lafatův pád neřeším, reprezentace je něco jiného
Video se připravuje ...

Rosický: 100. reprezentační start? Chtěl bych toho dosáhnout
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud