Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Ručinský a bratři Nedvědové vyrazili na MS: Metrem na hokej!

Autor: ps

Nenechali si ujít první zápas českého národního týmu na domácím mistrovství světa a vyrazili na hokej. Zraněný Martin Ručinský, vysloužilec Petr Nedvěd a jeho bratr Jaroslav ale nechali své sporťáky doma. Do O2 areny jeli metrem!

Vysmátí, spokojení a pravděpodobně natěšení sjeli po eskalátorech do pražského podzemí bývalí čeští reprezentanti a s chutí se vydali na zápas českého týmu se Švédskem.

„Ustavičně mě brní ruka, nemám v ní pořádnou sílu. Když se třeba rychle podívám nalevo, nateklý nerv se skřípne a vystřelí mi do ruky. Najednou máte pocit brnění, jako když si ji v noci přeležíte a nemůžete ji zvednout, nic,“ komentoval Ručinský důvody, proč na šampionátu v Praze a Ostravě nenastoupil.

Do O2 areny vyrazil také bývalý desetibojeř Roman Šebrle.
Do O2 areny vyrazil také bývalý desetibojeř Roman Šebrle.

Léčení krčního obratle si vyžádá delší čas léčení. „Ani fyzioterapeut Pavel Kolář mi start nedoporučil a já s tím souhlasil.“

Chuť podívat se na své kamarády ale »Růča« neztratil. Naopak! S věčným kamarádem Nedvědem se vydal Voráčka , Jágra a spol. podpořit a držet jim palce alespoň z natřískaného hlediště... A nakonec jim zatleskali za to, že špatně se vyvíjející zápas dotáhli po remíze 5:5 až do nájezdů, ve kterých však triumfovali Švédové. Tenhle hokej musel bavit každého!