1. května 2015 • 23:15

Strach o Jágra. Zase ten malíček?! Je v pořádku, uklidňuje Růžička

Autor: iSport.cz, zej
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ďábelská přestřelka českých hokejistů se Švédskem (5:6 po nájezdech) na úvod mistrovství světa po sobě zanechala jeden velký otazník. Duel nedohrál střelec úvodního gólu Jaromír Jágr, který dostal v jednom ze soubojů před brankoviště sekeru do ruky a nechal si na střídačce s bolestivou grimasou ošetřovat malíček. Nejen fanoušci si v tu chvíli vzpomněli na šampionát ve Vídni v roce 2005. Podle kouče Růžičky by ale měl být Jágr v pořádku a v sobotu nastoupit proti Lotyšsku.



Jágr dostal hokejkou v nenápadném souboji od Oscara Klefboma přes levou ruku a hned si bolestně sundával rukavici, sudí zásah vůbec netrestali. Hvězdná 68 dlouho byla opřená o lavičku stranou ostatních hráčů a levý malíček ukazovala vyhlášenému fyzioterapeutovi Pavlovi Kolářovi, který mu ho ledoval.

Docent Kolář prohlíží Jágrův zraněný malíček při zápase se Švédskem
Docent Kolář prohlíží Jágrův zraněný malíček při zápase se Švédskem

Jaromír Jágr a jeho zlomený malíček v roce 2005 v zápase se SlovenskemFoto Michal Beránek (Sport)
Na pár střídání útočník potom ještě naskočil, ale otazníky přetrvávají. Co je s ním? Bude v pořádku? Fanoušky okamžitě napadlo: Nebude se opakovat Vídeň v roce 2005, kdy dohrával se zlomeným malíčkem, a i přesto slavil s týmem kouče Růžičky světový titul.

Sám kouč po zápase uklidňoval fanoušky. "Je s ním všechno v pořádku, na zítřek by měl být připraven," řekl novinářům Růžička. I podle informací Sportu není situace tak vážná, aby bylo hroženo další útočníkovo působení na turnaji.

Asistent Jaroslav Špaček nechtěl hned po zápase Jágrovy problémy komentovat. „Jarda se dá dohromady, věřím že bude v pohodě,“ uvedl po zápase v České televizi. "Máme tam docenta Koláře a další doktory, kteří na něm budou pracovat… Není příjemný mít takový zranění v prvním zápase, ale doufám, že bude v pořádku a pokračovat dál," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud