Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Radost ze dvou gólů? Jágra nejvíc těšilo, že sestřelil brankářovu láhev

Autor: dvo

Jestli někdo na začátku sezony NHL pochyboval, v jaké formě se nachází Jaromír Jágr, má už nyní jasno. 43letá legenda má po prvním týdnu na kontě už šest bodů v kanadském bodování a má z hokeje zase radost. Dokazuje to i jeho příspěvek na Facebooku po výhře Floridy nad Buffalem 3:2, na které se Jágr podílel dvěma góly a asistencí. Raduje se mimo jiné i z toho, že při gólové střele trefil brankářovu láhev.

První gól mu parádně připravil jeho spoluhráč Aleksander Barkov, druhý už si český veterán vypracoval sám. Získal u mantinelu puk, najel si do pásma pro vhazování a vypálil na brankáře Buffala. Jeho prudká střela zapadla pod horní tyč a rozlila brankářovo pití.

„Vstřelit v NHL gól je těžký. A vstřelit v NHL gól a přitom brankáři ustřelit flašku s vodou je daleko těžší,“ pochlubil se ve svém příspěvku český hokejista.

Vstřelit v NHL gól je těžký. A vstřelit v NHL gól a přitom brankáři ještě ustřelit flašku s vodou je daleko těžší :). A...

Posted by Jaromír Jágr on 15. říjen 2015

V kanadském bodování celé soutěže je na osmé pozici se šesti body (4+2) a jeho útok s mladíky Barkovem a Huberdeauem patří k největším tahounům Floridy na začátku sezony.

Příznivci Jaromíra Jágra.
Příznivci Jaromíra Jágra.

„Dnes jsem měl velký štěstí. Někdy dáte gól a ani nevíte jak, jako dnes já. Snad to štěstí ještě chvíli vydrží,“ přeje si Jágr po výborném vstupu do své dvacáté druhé sezony v zámoří.

Dalšími dvěma góly tak ukrojil v historické tabulce střelců NHL ze ztráty na Marcela Dionna, který je se 731 trefami čtvrtý. Kladenský rodák jich má na kontě už jen o pět méně.