Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Straka se vetřel fotbalistům Holasovic domů: Chodil jim za ženami

Autor: Jaroslav Šindelář

Hned první část osmidílné reality show Ano, trenére! (dnes 21:30 na TV Prima) bude stát za to. František Straka (57) totiž chodil pro radu za ženami ra fotbalistů Holasovic!

Vesnička s 1200 obyvateli nedaleko Opavy zažila v únoru 2014 velké pozdvižení. Někdejší kouč Sparty a Slavie, který je pověstný jak jako velký motivátor, absolvoval dva tréninky s místní mužským fotbalovým týmem, který hraje III. třídu (devátou nejvyšší soutěž).

A kdyby jen to. S hráči ze slezského klubu se mordoval při výšlapu na kole chodil také do jejich domácností! „Ptal se do manželek nebo přítelkyň, co kluci dělají, l když mají volný čas. Jestli se nepřejídají a tak. Byl i u mě doma, manželka ale radši odjela pryč,“ řekl Blesku předseda klubu Petr Bolík.

Nové šatny nedostali

Straka navíc radil i dívčímu týmu, který v té době zrovna vznikl. Hlavní úkol však nesplnil! Holasovičtí muži byli v sezoně 2013/14 po podzimu sedmí a televiznímu štábu slíbili, že na konci ročníku budou v tabulce do pátého místa. To se jim však nepodařilo, protože skončili až desátí. Kdyby to dokázali, dočkali by se buď přestavby klubových prostor, modernizace šaten, nebo by se podívali na prvoligový zápas.

„Dostali jsme jen nějaké ceny útěchy. Ale je to těžké. Potřebovali bychom, aby tu s námi zůstal na celý půlrok. Za čtyři společné hodiny tréninku toho moc zlepšit nejde,“ mrzí Bolíka. „I tak jsem ale na kluky hrdý, ostatní kluby se natáčení bály. Ze 30 oslovených klubů ze severní Moravy jsme na to kývnuli jen my,“ těší šéfa Bolíka.

Podívejte se na kousek dílu Ano, trenére!
Video se připravuje ...

Rozezlený František Straka v kabině Holasovic
Rozezlený František Straka v kabině Holasovic