Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

REBELIE ve Spartě: Milionář Dočkal se vzepřel trenéru Ščasnému!?

Autor: Petr Němec

Meluzína v nekřesťansky předraženém tunelu Blanka opakuje stále stejnou otázku: Kdy už to konečně budou ve Spartě s hráči umět? Aktuální odpověď zní: Asi nikdy!

Za současnými blamážemi nejbohatšího fotbalového klubu v zemi (tříbodové ligové manko na Plzeň a výkony hraničící s hazardem se jménem letenské historie) stojí podle informací Blesku rebelie nejlépe placeného hráče rudých Bořka Dočkala (27) vůči trenérovi Zdeňkovi Ščasnému (58). A trpí tím celá kabina...

„Ščasný tam něco vytváří podle svého. Dočkymu to nevoní. Vyskakuje si. Mluví proti Ščasnému v kabině a chytají se toho další kluci jako Matějovský. Zdeněk je z toho špatný,“ řekl Blesku o rebelii bývalý manažer letenského klubu, který je stále v obraze.

„Dočkal přišel z Trondheimu jako nula, a teď má nejlepší smlouvu v Česku. S bonusama to hodí skoro 900 000 měsíčně. Je z něj frajer, ztratil pokoru, nepohne se, sedmdesát minut za ty peníze na hřišti prostojí a část týmu to nemá ráda. Kluci to cítí,“ připojuje na konto zkázonosných rozbrojů ve sparťanské šatně náš zdroj.

Podobné zvěsti znějí na Dočkalovu adresu i z reprezentačního Strahova, ostatně fanoušci nejsou slepí. Takže tak. Otázkou zůstává, kdo ze sparťanské generality dal kdysi šikovnému středopolaři Dočkalovi letos v srpnu kontrakt na v Evropě nevídaných pohodlných pět let.

Pokud to ta osoba myslela jako motivaci, pak by si měla vzít Bořka domů na převýchovu. Nebo dojde na zimní řez?

„Jestli si Ščasný bude chtít zachovat kousek autority, tak dá Dočkala na přestup. Ale musí mu to někdo schválit. Je to kdo s koho,“ míní někdejší funkcionář Sparty.

Vyjádření sparťanského ředitele Adama Kotalíka

Muž sedící po pravici majitele Sparty Daniela Křetínského uvedl na konto averze Dočkal vs. Ščasný to, co mu velely loajalita a povinnost. Tedy napsal z pobytu v Americe. „Tato spekulace nemá žádný reálný základ, pokud jako averzi neberete třeba výtky trenéra ke hře hráče. Vztahy v kabině jsou naprosto standardní a žádné skupiny se netvoří. Pokud bychom měli byť jen náznak takové situace, okamžitě bychom ji razantně vyřešili. Od Bořka Dočkala očekáváme, že bude jednoznačným vykonnostním lídrem Sparty,“ sdělil Blesku ze zámoří generální ředitel Sparty Adam Kotalík. „Obecně samozřejmě platí, že nikdo nemá ve Spartě místo takzvaně pod penzí a nikdo není nedotknutelný,“ dodal Kotalík.

CELÝ SESTŘIH: Liberec - Sparta 1:0, Letenské popravil parádou Delarge
Video se připravuje ...

Bořek Dočkal má problémy s trenérem Ščasným
Bořek Dočkal má problémy s trenérem Ščasným