Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

»Motivace« pro Jágra na Utkání hvězd: Jde mu o 2,2 milionu!

Autor: zal

Přemlouval fandy, aby ho nevolili. Marně! Jaromíra Jágra (43) čeká příští víkend místo Baham Utkání hvězd NHL. Když už si neodpočine, aspoň si může přivydělat. Vítěz totiž bere milion dolarů.

„Hra tři na tři mě může zabít a já ještě nechci umřít,“ hrál Jágr příznivcům na city, ale ti ho neposlechli. Čech bude jedním ze čtyř kapitánů, kteří si to v turnaji rozdají o slušný balík. Milion »babek« dělá 24,8 milionu korun, což když se rozpočítá na tým, přihraje každému 2,2 milionu.

Pro nezdolného veterána s ročním platem 87 milionů korun je sice taková částka skoro plivnutím do vody, ale dva »melouny« jen tak na chodníku nenajdete. Zisk vítězného bonusu by mu určitě zlepšil náladu, kterou vzhledem k nominaci a posledním výsledkům Floridy nemá nejlepší.

Jaromír Jágr se proti Tampě nedostal ani k jedné střele
Jaromír Jágr se proti Tampě nedostal ani k jedné střele

Mrzutý Jaromír

„Zřejmě budu muset jet, nevím, co říkají pravidla. Ostatní budou na prázdninách a já to budu mydlit tři na tři. Výborný,“ pronesl hořce.

Zatímco Jágr by se účasti rád vzdal, další zvolený kapitán bitkař John Scott dělá vše pro to, aby o šanci na odměnu nepřišel. Letos odehrál jen 11 zápasů, má jedinou asistenci a mnohým jeho start nevoní. „Scott byl požádán NHL i Arizonou, aby zvážil svou účast. On to odmítl,“ tvrdí komentátor Bob McKenzie. A ani výměna do Montrealu a vyexpedování na farmu ho z Utkání hvězd nevyřadilo. „Fanoušci rozhodli a my to respektujeme,“ ustoupil šéf ligy Gary Batmann.