21. ledna 2016 • 12:50

Jágrův spoluhráč z Floridy: Až jednou skončí, liga ho nedokáže nahradit

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pomalu to bude rok ode dne, co byl Jaromír Jágr vyměněn z New Jersey do mladého mužstva Floridy. Člověk by už pomalu řekl, že si na něj okolí v kabině zvyklo a stal se inventářem šatny Panthers, ale to je omyl. Jeho kolegové jsou z třiačtyřicetiletého veterána stále unešení. Naposledy se o něm rozpovídal útočník Quinton Howden.



Čtyřiadvacetiletý Howden je přesně ten typ, který by Jágra měl sledovat. Rodáka z Winnipegu Florida draftovala v prvním kole v roce 2010 a je tedy jednou z nadějí, která by se měla propracovat do základní sestavy. Po oťukávání s prvním týmem v letech 2013 a 2014 a po strávení ročníku následujícího na farmě, se pro tuto sezonu v kádru Panthers zabydlel. A Jágra tak může pilně pozorovat.

"On dělá věci, které si normální člověk ani nedokáže představit. Když se přijdete podívat na některý z našich tréninků, tak uvidíte, že z ledu odchází vždycky mezi těmi posledními. Je vzorem, ke kterému vzhlížím, vážně mi hodně pomáhá," řekl silový útočník, který ještě nebyl na světě, když Jágr už s Pittsburghem slavil vítězství ve Stanley Cupu.

Quinton Howden letos nasbíral 8 bodů (4+4)Foto Reuters / Robert Mayer-USA TODAY Sports

A jak vlastně taková pomoc vypadá? Sami hráči si dokáží hodně vzít už z jeho přítomnosti, vždycky mohou okoukat, jak si na ledě počínat jako zkušený mazák. Jágr navíc často se svými souputníky komunikuje, radí jim, kam se na ledě postavit, odkud lépe vystřelit, prostě cokoliv pro úspěch týmu a svých parťáků.

Navíc, jak Howden vykládal, jeho společenská povaha je v mužstvu velmi populární. "Třeba když jsme jako tým někde na jídle, pořád do něj hučíme, ať nám vykládá příběhy z hokejového života. Tolik toho zažil," řekl nadaný hokejista pro radiovou stanici TSN 1290.

Jágr původně přišel k Panthers jako výpomoc před loňskou vyřazovací část a trejd právě na Floridu byl celkem šok. Nečekal ho hráč, ani hokejisté Panthers. "Když jsme ho měli první dny v šatně, každý si ho hlavně užasle prohlížel. Byli jsme ohromení, trochu jsme kolem něj opatrně našlapovali a dávali jsme si pozor, abychom náhodou neřekli něco špatně," popisoval se smíchem, jaký respekt vlastně Jágr v hokejových kruzích má.

Velmi brzy všichni u Panthers ale zjistili, že Jágr je především přátelská a vstřícná povaha a je příjemné být v jeho společnosti. "Je to ten typ hráče, který až jednou skončí, liga nedokáže nahradit," smekl Howden.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud