Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Růžičkova manželka Eva (†53) byla babičkou jen půl roku. Zabila ji rakovina!

Autor: Michal Kuchta

Spolu prožívali vše dobré i špatné, svatbu měli už v 19 letech. A vloni se Vladimír Růžička (52) s chotí dozvěděli nádhernou novinu. Budou mít vnouče! Z něj se však paní Evě (†53) osud dovolil radovat jen několik měsíců...

Když jim zkraje roku 2015 dcera Eva (33) pověděla, že se v červenci stanou prarodiči, byla to dokonalá zpráva. „Moc se těším,“ prozradil Blesku tehdejší kouč nároďáku. „Tak budu děda, asi už na to mám věk. Bude to pro nás nové.“

A jeho paní, se kterou se znali již od patnácti let a první pusu si dali na rande v lese, mohla mít radost dvojnásobnou. Kromě očekávání »malého hokejisty« totiž její muž po pražském světovém šampionátu v reprezentaci skončil, jak si Eva přála.

Chtěla, aby měl klid a mohli si společně užívat milované bordeauxské dogy, a hlavně vnoučka.

Krutá rána pro hokejovou legendu Vladimíra Růžička : Zemřela mu manželka Eva »

Eva Růžičková v době, kdy druhý domov jejího manžela Vladimíra byl ve slávistickém Edenu
Eva Růžičková v době, kdy druhý domov jejího manžela Vladimíra byl ve slávistickém Edenu

Krutá diagnóza

Jenže právě v té době jí život ukázal svou odvrácenou tvář. Diagnóza byla nemilosrdná: rakovina slinivky. A místo nerušené radosti z přírůstku do rodiny tak začal nakonec bolestně marný boj o život.

„Bez Evy bych nikdy nebyl tam, kde jsem. Vždycky se starala o zázemí a o děti,“ říkával upřímně o své milované družce často její manžel Vladimír Růžička, hokejový fanatik. Jeho ženu přitom zdraví kdysi zradilo už jednou.

„Měla jsem před časem vážný úraz, kdy jsem si sáhla až na dno. Byla jsem krůček od toho, abych nikdy nemohla chodit a hýbat rukama a nohama,“ prozradila před pěti lety v rozhovoru pro iSport.cz Eva Růžičková . Tenkrát se však uzdravila. Nyní ale na boj se smrtící nemocí, přes veškerou podporu rodiny, už neměla dost sil.

Vše o Vladimíru Růžičkovi čtěte ZDE »