Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Biatlonistka Vítková: Poprvé promluvila o lásce s trenérem!

Autor: zal

Sezona to byla dlouhá. Zatímco její soupeřky viděly během zimy své partnery sotva pár dní, biatlonistka Veronika Vítková (27) ho měla stále po boku. Koučuje totiž české muže.

S Markem Lejskem (30), kterého můžete znát i z biatlonových videí, na kterých představuje fanouškům areály Světového poháru, se dali dohromady před touto sezonou.

Jaké výhody vztah s členem týmu přináší? „Když přijdou ty těžké chvíle, kdy se člověku nedaří, tak mám toho nejbližšího člověka pořád u sebe,“ vyznala se Veronika a dodala: „Může mě pozvednout a dostat zpátky nahoru.“

Veronika Vítková a Marek Lejsek tvoří nejen nedílnou součást české reprezentace, ale také pár v osobním životě.
Veronika Vítková a Marek Lejsek tvoří nejen nedílnou součást české reprezentace, ale také pár v osobním životě.

Kdo jí závidí?

Oproti soupeřkám i kolegyním z týmu, které za čtyři měsíce, kdy biatlonisté jezdí po svěťácích, vidí své milované jen sporadicky, tak Veronika získává minimálně psychickou výhodu. Cítí kvůli tomu zášť?

„Nevím o tom. Nevšimla jsem si, že by mi někdo záviděl,“ pravila a usmála se na opodál stojícího Marka, se kterým v týdnu vyrazili na ČEZ KSN Cup, kde vyměnili běžky za sjezdovky.

Teď spolu plánují aktivní dovolenou v italských Alpách, kde budou na skialpech zdolávat zasněžené vrcholy, i závod dvojic v přírodním víceboji. Ostatně soužití biatlonistky a trenéra přináší výhody i v době mimo sezonu. Třeba když dostanete chuť pilovat střelbu. „Pak mám výhodu, že můžu jít s Márou,“ říká Veronika.