Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Co jí to provedli? Polská tenistka Radwaňská má tělo samou hranu

Autor: pv

Poznali byste jí? Na speciální výstavě v Polsku byla složena z 50 tisíc kusů kostiček stavebnice Lego socha v životní velikosti, která má podle organizátorů znázorňovat tenistku Agnieszku Radwaňskou (27) během podání. Sestavit dohromady třetí hráčku žebříčku WTA trvalo celé tři měsíce a byla to prý pořádná piplačka.

Výstava výtvorů z Lega se koná v polských Gliwicích a na prostoru přes 2500 m2 je hned několik uměleckých děl. Nejvíce místa zabírá zmenšená maketa letadla prezidenta USA Air Force One, jež byla sestavena z rovného milionu součástek. Dosahuje výšky tří metrů s rozpětím křídel kolem 10 metrů.

Tenhle výtvo je z 50 tisíc kostek Lega a skládal se 3 měsíce. Poznáte v něm slavnou tenistku?
Tenhle výtvo je z 50 tisíc kostek Lega a skládal se 3 měsíce. Poznáte v něm slavnou tenistku?

Pozornost poutá ale i 172 centimetrů vysoká postava Radwaňské, která je oděná do krátkých růžových šatů. Podle organizátorů je složena z 50 tisíc kostek se zachováním těch nejmenších detailů.

Když se člověk zadívá na sochu, tak musí hodně zapojit fantazii, aby před sebou viděl kopii třetí nejlepší tenistky světa. Stavitelé se v tomto případě moc netrefili a nabízí se otázka, jestli ten čtvrt rok skládání nebyl zbytečně promarněný kus života.