Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zase dala chlapům na frak! Krásná česká motorkářka slavila dva tituly

Autor: pv

Soupeře přivádí k zoufalství. Česká závodnice na čtyřkolce Ollie Roučková obsadila v konečném pořadí Offroad Quad Challenge dvakrát první místo. V předposledním závodě šampionátu v německém KTM-Ring Motodrom Höchstädt útočil na první pozici, v přímém souboji s Majdou Harudovou nepodlehla a k pětici vyhraných závodů se připojilo nejcennější prvenství.

Roučková kralovala v KTM-Ring Motodrom Höchstädt, kde se rozhodlo o Mistrovském titulu Saska v kategorii Ladies za rok 2016. „Na začátku sezony jsem doufala v celkové umístění do TOP 5 v německém šampionátu Offroad Quad Challenge. Během sezony jsem se nepotýkala s technickými problémy, což mi pomohlo vyhrát kompletně všechny starty, do kterých jsem nastoupila. Velké štěstí jsem měla i v tom, že se mi nekřížily starty s BAJA Europe, kde jsem v kategorii mužů obsadila 6. Místo,“ prozradila Roučková, která nesoupeří pouze se ženami, ale dokáže potrápit i mužské soupeře.

Letos česká závodnice získala dvakrát titul.
Letos česká závodnice získala dvakrát titul.

O druhém Mistrovském titulu se rozhodlo v závěrečném závodě seriálu, kde Roučková nenastoupila díky účasti na Evropském šampionátu Baja série v Bulharsku. Majda Harudová si po boku s Radkem Poršem vyšlápla v Torgau pro zlato a tím pádem se všichni tři (Harudová, Porš, Roučková) stali mistry Saska za rok 2016 v kategorii Quad Team.

„Chtěla bych poděkovat celé rodině, přátelům, týmu, lidem co mi pomáhají a hlavně sponzorům. Bez vás bych to nedokázala. Velké poděkování také patří Haruda Rac Teamu Sedlčany, že jsme do závodní sezony 2016 šli společně, jet v týmu byla jiná role, než na kterou jsem zvyklá a dalo mi to velmi mnoho,“ řekla šampionka Roučková, která by chtěla v budoucnu startovat na slavné Rallye Dakar.

Témata:  motorismusdakarRoučkováVIPsport