Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Strach o Schumacherova syna! Jeho kariéra je v ohrožení, varuje šéf FIA

Autor: ija

Považují ho za jednoho z největších talentů a nadějí automobilového sportu. A sedmnáctiletý Mick, syn legendárního pilota F1 Michaela Schumachera (48), to ví. Touží po tom, aby stejně jako jeho otec jednou v královské disciplíně závodil a také vyhrával. Ale prezident automobilové federace FIA Jean Todt se o budoucnost rostoucí hvězdy bojí.

Jean Todt býval šéfem stáje Ferrari v dobách, kdy Michael Schumacher za volantem rychlé formule 1 exceloval. Německého pilota provázel velkou částí jeho kariéry a má k němu přátelský vztah.

O budoucnost mladého závodníka, jehož otec je po tragické nehodě už tři roky ve velmi vážném stavu, má velký strach. „Chtěl bych všechny poprosit: Netlačte tak na toho kluka,“ varuje nejvyšší muž automobilové federace. 

„Mick si musí jít svou cestou. Závodění miluje a ve formuli 4 už ukázal, co umí. Ale měli bychom ho nechat na pokoji, aby se mohl v klidu zlepšovat,“ říká Francouz.

Po dvou letech v juniorské formuli 4 bude Mick Schumacher příští sezonu jezdit formuli 3 a touží stoupat výš, až do F1. „To je krok, který udělali všichni, všichni tou cestou prošli,“ řekl Todt.

Nedávno vyšlo najevo, že už teď se o mladého Schumiho zajímá ikonická stáj Ferrari. „Kdyby chtěl vstoupit do naší jezdecké akademie, máme už pro něj připravený rudý koberec,“ nechal se slyšet šéf akademie Massimo Rivola. Podle Todta by ale právě tam byl Mick pod velkým tlakem.

Synovi slavného Michalea Schumachera Mickovi se v motorismu daří
Synovi slavného Michalea Schumachera Mickovi se v motorismu daří