Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Děs a bída, sepsul Zelenka Spartu za první půli. A pustil se i do Costy

Autor: bko

Chtěli hrát o čest a fanouškům pro radost, v první půli to tak ale rozhodně nevypadalo. Fotbalisté Sparty si za svůj vstup do odvety s Rostovem vykoledovali pořádnou porci kritiky. A když se ve druhém poločase trochu probrali, „zabil“ to hloupou druhou žlutou kartou Costa. Alespoň remízu 1:1 zařídil parádním gólem Vjačeslav Karavajev.

„Děs a bída,“ chytal se za hlavu v poločase v televizním studiu ČT spolukomentátor Lukáš Zelenka. „Tenhle výkon mě tedy nezaujal, čekal jsem nějaké šance,“ kroutil hlavou. Po konci zápasu už byl aspoň trochu smířlivější.

„Zlepšený výkon už mě uspokojil, Sparta udělala střídání, které se vyplatilo, byla aktivnější,“ pochválil druhou půli bývalý hráč Letenských a vyzdvihl výkon střelce Karavajeva. „Krásný gól, Sparta si ho zasloužila. Ale takhle měla hrát i v první půli,“ dodal.

Costa se vyloučení hodně divil
Costa se vyloučení hodně divil

Marně ale hledal slova pochopení pro Costu, který se nechal vyloučit po druhé žluté kartě. A pokaždé za nebezpečnou hru loktem. „Je neskutečný, co si Costa v dresu Sparty dovolí, to prostě není normální,“ durdil se Zelenka ve studiu ČT.

„Celý druhý poločas ho sledujeme. Rozhodčí mu ten druhý faul možná sečetl, ale to je obrovská nedisciplinovanost vůči celému týmu. Něco jiného je, kdyby hasil nějaké nebezpečí a dostal červenou, ale ne tohle. Takhle to nejde,“ měl jasno.

Karavajev: Teď musíme pracovat, odstraňovat chyby a vyhrát titul
Video se připravuje ...

Holek: Naše vyloučení v pohárech? Nechci to ani komentovat
Video se připravuje ...