Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Legendární útočník Reichel seknul i s trénováním: S hokejem úplně končím!

Autor: zal

Před sedmi lety se rozloučil s hokejem jako hráč, teď tak činí olympijský vítěz Robert Reichel (45) i jako trenér. „Chci si odpočinout,“ tvrdí legendární »Albi«.

Naposledy koučoval litvínovskou juniorku, ještě před rokem měl na krku i reprezentační osmnáctku. „Bylo to náročný. Práce bylo tolik, že mě to asi doběhlo,“ prozradil Reichel pro Radiožurnál. „Já se od šestnácti let nezastavil. Hokej byl od rána do večera a trenéřina je ještě horší,“ dodal.

Robert Reichel je z možného sázení na zápasy mezi juniory šokován
Robert Reichel je z možného sázení na zápasy mezi juniory šokován

Poté, co v roce 2010 odešel z ledu, dostavila se úleva. „Vůbec mi to nechybí a možná mi nebude chybět ani tohle,“ řekl Robert o trenérské profesi, kvůli které neměl skoro žádnou dovolenou. „Furt se něco muselo dělat na sto procent. Vždycky bylo volno jen čtrnáct dní po sezoně a tím to končilo,“ postěžoval si trojnásobný mistr světa.

A tak se teď chce Reichel vrhnout na cestování. „Viděl jsem mraky míst v severní Americe, Asii, či Austrálii. Ale jsou místa i v Čechách, kde jsem v životě nebyl. Třeba Krkonoše,“ přiznal autor jediného úspěšného nájezdu v semifinále naganské olympiády proti Kanadě. „Chci si vyjít na Sněžku a podobně,“ dodal.