Michal Koštuřík
15. března 2017 • 22:40

Konec! Mistr světa Blaťák balí kariéru. Stopku vystavila bolavá záda

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejový obránce Miroslav Blaťák (34) se podle důvěryhodného zdroje iSport.cz rozhodl ukončit kariéru. Důvod? Přetrvávající bolesti zad. „Říkal, že nemůže hrát na sto procent. Má obavy o zdraví,“ uvedl kouč PSG Robert Svoboda. Po návratu z KHL tak zvládnul mistr světa z roku 2010 pouze jednu sezonu, ačkoliv kontrakt má i na další. Zlín bude stavět defenzivu bez něj. 



Oficiální to není, ale jisté údajně ano. Bek Blaťák už nechce pokoušet osud a bolavá záda. „Nejde hrát na půl plynu,“ poznamenal zlínský trenér Robert Svoboda s tím, že konečné rozhodnutí je na hráči. Ten však má jasno. Světový šampion zvládl v základní části extraligy 46 zápasů, v nichž nasbíral 15 bodů (3+12). Čekalo se od něj víc, ale záda ho limitovala. Do bývalé formy se nedostal.   

Defenziva PSG přijde podle informací iSport.cz ještě minimálně o jednu oporu. Nejproduktivnější zadák Oldrich Kotvan má po skončení kontraktu posílit Mladou Boleslav.

Zadák Miroslav Blaťák se do Zlína vrací po deseti sezonách v zahraničíFoto Profimedia.cz

„Hodně věcí je teď na vodě, často jde o spekulace. Vím, že někteří hráči chtějí odejít, indicie jsou. S tím nic nenaděláme. Ale nic není definitivní. Teď to nějak vypadá a ve finále to může být jinak,“ nestresuje se kouč očekávanými odchody klíčových borců.

Devětačtyřicetiletý Svoboda včera podepsal s klubem novou roční smlouvu, v roli asistenta zůstal Martin Hamrlík. Čeká je perné léto, budou muset nahradit pilíře mužstva. Předpokládá se odchod útočníků Petra Holíka do KHL a Roberta Říčky do Sparty, nadaný junior Filip Chytil možná zmizí za moře.

Kubiš se Šťastným v klubu pokračují

Pokračují naopak Pavel Kubiš s Davidem Šťastným. „Absolutně nejdůležitější je, aby zůstal Libor Kašík. Brankář dělá tři čtvrtiny výkonu a Káša nám v sezoně výrazně pomohl,“ uvedl Svoboda. Gólmanovo setrvání je velmi pravděpodobné, řeší se pozice dvojky. Na ní byl v této sezoně Tomáš Štůrala.

Trenéři jsou rádi, že mají dostatek času pro tvorbu nového kádru. „Je to pro nás příležitost dělat práci, jak si člověk představuje. Čeká nás skládání týmu a formace do podoby, aby obstál v extraligové soutěži. Jednání byla rychlá a jsme rádi, že máme dostatek prostoru a času dále pracovat,“ prohlásil Svoboda, který vede výběr PSG od listopadu po odvolaném Rostislavu Vlachovi.

Blaťák a brankář Štěpánek po vítězném gólu FinůFoto Jaroslav Legner (Sport)

„Dostali jsme jasný cíl, a to vyhnout se hrozící baráži. Nebylo to jednoduché, chvíli jsme byli i desátí, ale předkolo play off nám těsně uniklo. Samozřejmě to mrzí, ale z našeho pohledu musíme být skromní, Karlovy Vary a Pardubice teď mají odlišné starosti než my. Na druhou stranu to nelze kontrontovat s cíli před sezonou, ty byly podstatně vyšší,“ uvedl bývalý obránce.

Jeho asistent Hamrlík s podpisem smlouvy také neváhal. „Je to pro mě velká čest, ale především cítím obrovskou zodpovědnost. Nastupujeme k týmu již od začátku přípravy a nemůžeme se na nic vymlouvat. Přípravu a skladbu týmu budeme tvořit podle sebe, máme na svých bedrech velkou zodpovědnost,“ uvedl Hamrlík.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud