Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vážná nehoda sparťana Čermáka! Boural opilý, jeho auto hořelo

Autor: iSport.cz

Ligová sezona pro Aleše Čermáka skončila vážnou nehodou. Záložník Sparty měl mít podle informací agentury Aktu.cz v noci na neděli vážnou nehodu na okraji Prahy. Při ní nezvládl řízení a narazil do svodidel a následně do stromu. Rozsah zranění hráče, o kterého se zajímá Plzeň a Slavia, je neznámý. Podle policie se podrobil dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní. V krvi mu bylo podle Aktu.cz naměřeno 1,5 promile.

V utkání na Slovácku (1:1) odehrál jen sedm minut, den po posledním ligovém startu v této sezoně skončil pro Čermáka tragicky. Při vážné nehodě v Horoměřicích na kraji Prahy začalo jeho vozidlo Škoda Octavia RS dokonce hořet.

Záchranáři z něj vytáhli hráče na poslední chvíli v bezvědomí. Později se měl probrat, ale stěžoval si na bolest hrudníku. "Řidič ročník 1994 se podrobil dechové zkoušce na alkohol. Ta byla pozitivní," uvedla mluvčí pražské policie Andrea Zoulová. "Se zraněním hrudníku byl převezen do Motolské nemocnice," potvrdila Aktu.cz mluvčí Středočeské záchranky Petra Effenbergerová.

Jaká bude mít nehoda pro Čermáka následky, to nelze v tuto chvíli ještě odhadovat. Zastihla ho však v klíčovém období kariéry. Hovoří se o jeho přestupu do Plzně, zájem o ofenzivního záložníka měla projevit také Slavia. Čermák se navíc objevil v nominaci na kemp české reprezentace před červnovým EURO do 21 let.

"Aleš Čermák měl v noci ze soboty na neděli dopravní nehodu, po které musel být převezen do nemocnice. V současné době je při vědomí a mimo ohrožení života. Vzhledem k tomu, že jsou v plánu další lékařské úkony a vyšetření, nemůžeme zatím Alešův zdravotní stav blíže komentovat. Jsme s ním v úzkém kontaktu a dostane se mu veškeré naší podpory,“ řekl k tomu hráčův agent Viktor Kolář.

Fotbalista Aleš Čermák se málem zabil ve svém autě nedaleko Horoměřic. Byl opilý
Fotbalista Aleš Čermák se málem zabil ve svém autě nedaleko Horoměřic. Byl opilý

Sparta - Bohemians: Čermák se trefil nádherně z dálky a Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...