Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

I tak slavil Arsenal! Pastrňák děkoval Čechovi, Rosický je pořád idolem

Autor: ija

Brankář Petr Čech oslavil páté vítězství v FA Cupu, tentokrát poprvé s Arsenalem. A pořádně si to užíval! Přestože se ve vítězném finále proti Chelsea (2:1) do branky nedostal, trofej si hýčkal a byl samý úsměv. Podpořit bývalý klub přijela i jeho dlouholetá opora Tomáš Rosický a Arsenal měl v hledišti i další prominentní fanoušky z Česka - hokejisty Davida Pastrňáka a Petra Mrázka.

„To byl zápas! Gratuluju, Petře… a díky, že ses o nás staral,“ napsala vycházející hvězda českého hokeje David Pastrňák ke společné fotce s českým gólmanem. Pastrňák zveřejnil i snímek, na němž je vidět, že byl na finále dobře připravený, s vlajkou a v dresu Gunners.

Sám Čech na fotce, kterou poslal do světa, připomíná, že jde už o jeho páté vítězství v FA Cupu, ale první od jeho přestupu do Arsenalu a vlastně první velký úspěch od té doby.

Velkou pozornost v Londýně poutal Tomáš Rosický , který v dresu Arsenalu strávil deset let. „Jednou Kanonýr, navždy Kanonýr,“ napsal k fotce, kterou lajkovalo téměř 200 tisíc fanoušků bývalý spoluhráč Santi Cazorla.

„Tomáši, jsi legenda, vrať se,“ vzkazují mu fanoušci. „Jsi vzorem pro každého mladého hráče, máme tě rádi, malý Mozarte,“ píší další. Je vidět, že v Londýně na Rosického, který uplynulou sezonu téměř celou promarodil ve Spartě, nezapomínají.

Na finále FA Cupu dorazili za Petrem Čechem i hokejisté Petr Mrázek (vlevo) a David Pastrňák.
Na finále FA Cupu dorazili za Petrem Čechem i hokejisté Petr Mrázek (vlevo) a David Pastrňák.