Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Tenista na French Open zkusil políbit reportérku: Jednu bych mu vrazila!

Autor: iSport.cz, ČTK

Francouzský tenista Maxime Hamou se po porážce v prvním kole French Open v živém rozhovoru pokusil políbit televizní reportérku Maly Thomasovou, francouzská tenisová federace jeho chování odsoudila a následně tenistu z turnaje vyloučila.

Hamou, 287. hráč žebříčku ATP, který na French Open prošel z kvalifikace, v prvním kole grandslamového turnaje prohrál s Uruguaycem Pablem Cuevasem a po zápase absolvoval živé interwiew pro pořad Avantage Leconte na kanále Eurosport.

Reportérka Maly Thomasová si nejdřív v záběru chvilku hledala pozici pro rozhovor, když konečně k Hamouovi přistoupila, rozjařený hráč ji chytil kolem krku, a když pokládala otázku, pokusil se ji políbit na krk. Překvapená novinářka se odtáhla a pokračovala v rozhovoru.

VIDEO: Hamou obtěžoval reportérku a byl vyloučen z French Open 

Scéna byla v přímém televizním přenosu doprovázená smíchem a tleskáním expertů Eurosportu, kteří scénu sledovali ve studiu. To způsobilo vlnu reakcí na sociálních sítích.

„Snaží se ji donutit k polibku, ona se odtahuje, on ji drží za krk a všichni se… smějí“ rozčilovala se na Twitteru francouzská politička Cécile Duflotová.

Sama Thomasová pro Huffington Post France přiznala, že jí tenistovo jednání vadilo, označilo ho za „upřímně nepříjemné“. „Kdyby to nebylo v živém přenosu, udeřila bych ho,“ uvedla Thomasová.

Hamou se na Facebooku omluvil. „Nabízím Maly Thomasové mé nejhlubší omluvy, pokud se cítila uražená nebo šokovaná mým chováním během rozhovoru,“ uvedl Hamou.

„Strávil jsem na Roland Garros právě úžasný týden… a svůj nadbytek nadšení jsem hrubě obrátil k Maly, kterou znám a upřímně ji respektuji. Každý den se učím ze svých chyb a snažím se být lepším tenistou a lepší osobou.“

Také Eurosport se omluvil za chování svých komentátorů. „Chování během rozhovoru bylo vysoce nevhodné a v žádném případě ho nepřehlížíme,“ uvedla stanice.