Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Agentura, co stojí za agresivním pořadatelem v Hradci: Zmlátili už fandu na hokeji!

Autor: nem

Kopaná, nebo hokej, řežeme to, jak nám to přijde pod tlapy! Tak by mohlo znít krédo agentury, jejíž člen zbil fanouška FC Hradec Králové. Z něho je teď invalida a nevidí na oko!

Podle informací Blesku jde o stejnou firmu, která má na triku těžké zranění diváka na hradeckém zimáku z ledna 2014. Není to u sekuriťáků z Berry Brothers Company recidiva?

Pondělní druholigové derby Hradce s Pardubicemi (2:1). »Gorila« ve vestě pořadatele s nápisem BBC útočí. Rána na hlavu. Napadený člověk ležící bezvládně na schodišti ochozu stadionu v Malšovicích. Bezvědomí, otoky, odřeniny!

Nad fotkami a videem z hrůzné scény, které obletěly republiku, se ještě teď sportovní národ třese hrůzou. Postižený Petr Janošič to zázračně přežil. Údajně podepsal v nemocnici revers, aby mohl jít domů. Zašel na klub, vyslechl si omluvu, dostal doživotní »permici« a odešel s tím, že je všechno v pořádku. I když jeho kauzu šetří policie, zřejmě chce mít ode všeho pokoj. Hokejový fanda Vladimír Beránek ho nemá!

Pořadatel uspal fanouška do bezvědomí.
Pořadatel uspal fanouška do bezvědomí.

Stejný spolek najatých svalovců mu podle jeho vyprávění zničil zdraví během vyprovokované bitky při mači hokejové extraligy Mountfield Hradec Králové – Plzeň 17. ledna 2014.  „Ano, je to ta samá agentura. Mám od té doby poškozené oko, na které nevidím,“ řekl Blesku Vladimír Beránek. „Ten člověk za to tenkrát dostal nějaký trest veřejně prospěšných prací. Víte, já se dodneška soudím s hokejovým Mountfieldem o odškodnění. Nabídli mi roční permanentku, je to smutné. A je smutné, že tihle lidé dostávají pořád na starost takové akce,“ dodal muž, který také ví, co je to být oběť řádění ochranky.

Jestli něco vysoudí, to je ve hvězdách nad hradeckou katedrálou Svatého Ducha. Jisté je jen to, že ostří hoši z BBC nemají o práci nouzi. „Smlouva mezi oběma subjekty, tedy klubem a bezpečnostní agenturou BBC, je na celou sezonu,“ sdělil boss FC Hradec Králové Richar Jukl. „Spolupracujeme s nimi. Každý zápas jsme v úzkém kontaktu s hlavním pořadatelem,“ pověděl Blesku marketingový ředitel HC Moutfield Petr Picka. 

Záběry z Hradce Králové připomínají válečné prostředí.
Video se připravuje ...