Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Čech zabodoval! Maličký fanoušek usnul na Silvestra pod jeho dresem

Autor: mmr

Silvestrovský ligový zápas s West Bromwichem (1:1) se Arsenalu moc nepovedl, Petr Čech po jeho konci hodně zuřil kvůli velmi sporné penaltě ve prospěch WBA. Přesto si po zápase našel čas na to, aby udělal radost jednomu z věrných fanoušků. Malému fandovi věnoval svůj dres, na Twitteru si pak ještě pár hodin poté dopisoval s jeho otcem. 

Na Vánoce jistě dostal spoustu dárků, toho největšího se ale dočkal až týden nato. Malý Theo Thierry, syn velkého fanouška Arsenalu Stevea, si ze zápasu s West Bromwichem odnesl jeden velmi cenný dres. Ten mu věnoval Petr Čech , brankářská jednička jeho milovaného celku.

Jestli čekáte, že cenná relikvie putovala hned do aukce na Ebay, jste na omylu. Theo Thierry, který dostal svá jména po dlouholetém věrném služebníkovi Arsenalu Theovi Walcottovi a nejlepším střelci historie klubu Thierry Henrym, se od dresu nechtěl odtrhnout. Dokonce jej využil i jako přikrývku.

"Šťastný nový rok, Petře, zlepšil jsi mu den." vzkázal Čechovi Theův otec Steve na Twitteru. Reakce zkušeného brankáře na sebe nenechala dlouho čekat, i on věrnému fandovi poděkoval a popřál vše nejlepší do nového roku.

Čechovo gesto nezůstalo bez povšimnutí, fotku, na které předává svůj dres prckovi Theovi sdílely stovky fanoušků. Zaznamenal ji i novinář John Cross, autor knihy o trenérovi Arsenalu Arsénu Wengerovi. "Je to klasa," okomentoval Čecha a jeho dar na Twitteru.

Petra Čecha tak v poslední den roku 2017 mohl hřát aspoň pocit z vykonaného dobrého skutku. Jinak totiž moc důvodů k radosti neměl, kvůli sporné penaltě v závěru zápasu s WBA přišel o jubilejní 200. čisté konto v Premier League, za protesty si navíc vysloužil i žlutou kartu, a Arsenal ztratil důležité body.

SESTŘIH Premier League: West Bromwich - Arsenal 1:1. Čech přišel o 200. nulu v 89. minutě
Video se připravuje ...