3. ledna 2018 • 14:12

Zranění přibývají a Guardiola se zlobí: Hrací systém zabíjí hráče

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zimní pauza? Tu v Anglii neznají. Premier League jede nonstop. Na odfrknutí není čas ani během Vánoc. Porce 38 ligových zápasů se musí do klubových kalendářů nějak vměstnat. Jenže nával zápasů nepřináší jenom radostné momenty. Nápor se odráží na zdraví hráčů. Například Manchester City v posledních dvou zápasech přišel o dva členy základní sestavy. „Tímhle stylem liga zabíjí hráče,“ mrzí trenéra lídra Pepa Guardiolu.



Když Crystal Palace na Silvestra doma vyválčili proti rozjetým „citizens“ alespoň bod, daleko víc španělského trenéra hostí Pepa Guardiolu mrzely nepříjemnosti ohledně Gabriela Jesúse a Kevina de Bruyneho.

Brazilský útočník si dá od fotbalu nedobrovolně dva měsíce pauzu. Belgičan se oklepal a šel do úterního duelu s Watfordem od prvních minut. Jak ale Guardiola přiznal - s velkým sebezapřením.

Jenže po úterní výhře 3:1 přišla pro Guardiolu další rána. Zranila se letní posila do defenzivy Kyle Walker. Krajní bek, z kterého v Manchesteru City udělali při přestupu z Tottenhamu nejdražšího obránce v historii (1,58 miliardy), než ho nyní překonal Liverpool s Virgilem van Dijkem (2,13 miliardy).

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola během utkání s Newcastlem
Trenér Manchesteru City Pep Guardiola během utkání s Newcastlem

Když se k tomu přičtou problémy Vincenta Kompanyho, či dlouhodobě zraněného Mendyho, nevypadá to vůbec příznivě.

„Všichni to vidí, kolik zranění jsme za poslední týdny prodělali. Nabitým programem zabíjíme hráče. Odpovědní lidé by se nad tím měli zamyslet,“ prohlásil Guardiola po zápase s Watfordem.

„Není normální, abychom 31. hráli zápas a o dva dny později další. Rozumím, že liga je jedna velká show, která neustále jede, ale hráči se musí chránit a to se neděje. Musíme na ně nahlížet jako na umělce," apeloval.

Během posledních 37 dnů odehráli „citizens“ 12 soutěžních zápasů. Jejich dlouhá šňůra začala 26. listopadu proti Huddersfieldu. Devět ligových zápasů z deseti sehráli v průběhu prosince. 

Zranění však nepostihují pouze lídra. Problémy s absencí opor má Manchester United ( Lukaku , Ibrahimovic, Bailly), Arsenal (Özil, Koscielny,Ramsey, Kolašinac).

SESTŘIH Premier League: Manchester City - Watford 3:1. Sterling dal nejrychlejší gól sezony
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Crystal Palace - Manchester City 0:0. Lídrovi skončila vítězná série
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud