19. ledna 2018 • 14:57

Sánchez blízko United, v Arsenalu už není v týmu. Sebere místo Ronaldovi?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestupová kolečka se otáčí naplno. Alexis Sánchez je těsně před transferem do Manchesteru United, kde je pro něj nachystaný luxusní kontrakt s platem 450 000 liber týdně. 29letý útočník, který v Arsenalu odmítá prodloužit smlouvu, sice ještě trénoval s áčkem, jeho odchod se jeví jako nevyhnutelný. Ve Španělsku zase řeší spojitost s přestupovým děním v Anglii a možným odchodem Cristiana Ronalda z Realu Madrid.



Sánchezův odchod z Arsenalu je v Anglii tématem číslo jedna. Chilský forvard odmítl podepsat novou smlouvu, ta stávající mu vyprší v létě. Ve hře o 29letého hráče byli dlouho boháči z Manchesteru City, nakonec to ale vypadá na odchod do konkurenčních United.  

"Je pravděpodobné, že to vyjde, ale z třicetileté praxe vím, že podobné přestupy mohou také kdykoli ztroskotat během minuty," upozornil trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Opačným směrem za Alexise by měl ke "Gunners" putovat Henrich Mchitarjan, se kterým už v United nepočítá José Mourinho . "Rozhodnuto bude v nejbližších 48 hodinách," tušil Wenger na koncí týdne.

Zkušený kouč se pomalu smiřuje se ztrátou jedné z největších ofenzivních hvězd týmu. Finalizace transferu se opravdu blíží - Sánchez už netrénoval s áčkem, místo toho se v Arsenalu připravuje s juniorkou.

Na Old Trafford mu chystají luxusní smlouvu. Daily Mail přišel s informací, že Sánchez bude brát 450 000 liber týdně (lehce přes 13 milionů korun), což ho udělá suverénně nejlépe placeným hráčem týmu. Momentálně si nejvíc vydělá Paul Pogba - týdně 260 000 liber (7,5 milionu korun).

"Nemám se Sánchezem žádný problém," odmítl Wenger jakékoliv konflikty. "Je mu 29 let a další smlouva je pro něj hodně důležitá. Udělali jsme maximum, co jsme byli schopni nabídnout," pravil smířeně.

SESTŘIH LA LIGY: Real Madrid - Villarreal 0:1. Domácí ztratili potřetí v řadě
Video se připravuje ...

Sebere sedmičku, kterou mohl znovu obléct Ronaldo ?

V United na něj čeká dres s oblíbeným číslem 7. To má u "Red Devils" speciální kouzlo - v minulosti ho nosili Eric Cantona, David Beckham nebo Cristiano Ronaldo.

Právě okolo CR7, megastar z Realu Madrid, se v souvislosti s návratem do United také hodně mluvilo. Španělská média zveřejnila několik textů o tom, že Cristiano je po neúspěšném podzimu v Realu nespokojený a i v klubu jsou ochotní přemýšlet o jeho prodeji.

Brzy 33letý fotbalista se dostal do herní krize, pískají na něj vlastní fanoušci, což portugalského šutéra obzvlášť štve. V Realu, se kterým vyhrál poslední dva ročníky Ligy mistrů a na jaře oslavil španělský titul, se cítí nedoceněný a stále víc se spekuluje o jeho návratu na Ostrovy.

Právě Manchester United byl vždy s Ronaldem spojovaný nejvíc, pětinásobný držitel Zlatého míče zde působil v letech 2003 - 2009 a do Realu odcházel jako nejdražší fotbalista světa.

V momentě, kdy United podepíší Alexise, se Ronaldův návrat na Old Trafford dá skoro vyloučit. Už teď disponuje Mourinhův soubor mimořádnou ofenzivní silou - v kádru figurují bombarďáci Lukaku , Ibrahimovic, Rashford, Martial či Lindgard.  

SESTŘIH Premier League: Bournemouth - Arsenal 2:1. Obrat domácích obral Čecha o 200. nulu
Video se připravuje ...

Real Madrid - Barcelona: Auu! Messi trefil z přímáku Ronalda do hlavy
Video se připravuje ...

Real Madrid - Villarreal: Po pasu od Isca byl Ronaldo ve stoprocentní šancí, skvěle ho ale vychytal Asenjo
Video se připravuje ...

SESTŘIH LA LIGY: Real Madrid - FC Barcelona 0:3. Messi zastínil Ronalda, připsal si 1+1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud