Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Šokující přiznání! Už se nebojím... I slavnou gymnastku Bilesovou sexuálně zneužívali

Autor: ija

Nejzářivější gymnastická hvězda současnosti je nejnovější obětí sexuálního skandálu lékaře amerického týmu. Čtyřnásobná olympijská vítězka z Ria de Janeiro Simone Bilesová (20) je další z dlouhé řady sportovkyň, které přicházejí s obviněními. Na sociální síti Twitter prohlásila, že i ji Larry Nassar zneužíval.

„Většina z vás mě zná jako veselou, uhihňanou a energickou holku. Ale v poslední době… cítila jsem se zlomená a čím víc jsem se snažila umlčet hlas ve své hlavě, tím hlasitěji křičel. Teď už se nebojím říct svůj příběh,“ začala Bilesová šokující přiznání.

„I já jsem jednou z těch mnoha, které zažily sexuální zneužívání od doktora Larryho Nassara. Existuje hodně důvodů, proč jsem se dosud nedokázala podělit o svůj příběh. Až teď vím, že to nebyla moje chyba,“ pokračovala dvacetiletá gymnastka. 

Nassar, dlouholetý lékař gymnastek Spojených států, byl obviněn, že pod zástěrkou lékařské péče sexuálně zneužil víc než 140 žen a dívek, a loni ho soud v Michiganu poslal do vězení. 

Bilesová doplnila svůj post na Twitteru hashtagem „Me Too“, tedy „Já také“, který se používá pro případy sexuálního obtěžování a zneužívání. „Dlouho jsem se sama sebe ptala: Byla jsem tak naivní? Byla to moje vina? Teď znám odpověď na tyhle otázky,“ napsala mladičká Američanka. „Ne, ne! Nebyla to moje chyba. Nebudu nést vinu, která spočívá na Larrym Nassarovi a dalších,“ dodala. 

Vedení americké gymnastiky čelí tvrdé kritice za to, jak k případům sexuálního zneužívání přistupovalo. Nehlásilo případy obvinění proti trenérům a dalším zaměstnancům ve více než 3500 klubů po celých Spojených státech. Některé z kolegyň Bilesové už oznámily, že byly Nassarem zneužívány, jsou mezi nimi i zlaté medailistky Aly Raismanová, McKayla Maroneyová a Gabby Douglasová.

Maroneyová podala žalobu na vedení americké gymnastiky minulý měsíc. Tvrdí, že vedení jí zaplatilo za to, aby podepsala důvěrnou smlouvu o finančním vyrovnání a mlčela o zneužívání. Bilesová napsala, že příběhy kolegyň ji povzbudily, aby také vystoupila z ulity a ozvala se. 

„Když jsem slyšela ty statečné příběhy mých kamarádek a dalších, vím, že tahle hrozná zkušenost se netýká jen mě,“ napsala. „Jsem jedinečná, chytrá, talentovaná, nadšená a chci něco dokázat. Slíbila jsem si sobě a slibuju vám všem, že se nikdy nevzdám. Budu závodit celým srdcem a duší pokaždé, když vstoupím do haly. Miluju tenhle sport a nenechám se odradit. Nedovolím tomu muži ani těm, co ho kryli, aby mi vzali, co mám ráda.“ 

Bilesová chce startovat na další olympiádě a přiznává, že špatná zkušenost jí to neusnadňuje. „Láme mi to srdce tím víc, když si pomyslím, že kvůli přípravě na olympiádu v Tokiu se budu se muset stále vracet do stejné tělocvičny, kde jsem byla zneužitá,“ vysvětlila.

Bratr olympijské vítězky je trojnásobný vrah. Více ZDE>>>