Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Lafata s Kangou jako v komedii aneb penaltový zmatek ve Spartě: Já ji kopu! Ne, já!

Autor: nem

„No to jste družstevníci? Vždyť to nemá za mák smyslu, co děláte,“ huboval předseda JZD Kalina ve Vesničce střediskové, když se mu chlapi prali. S touhle slavnou hláškou by se hodil do Sparty.

Kvůli penaltě v nastaveném čase mače s Libercem (2:0) se až komediálně úsměvně poškorpili mazák s novicem. David Lafata (37) a Guélor Kanga (27).

Střídající »Lafigól« zařídil desítku tak, že ho zezadu sejmul Ukrajinec ze Slovanu Taras Kačaraba a k puntíku se okamžitě hrnul Kanga. Asi mu nikdo neřekl, že hrající legendě Lafatovi chybí k mýtické metě 200 ligových branek už jen tři, a že kope svoji poslední půlsezonu na Letné.

Zákrok na Lafatu byl vyhodnocen jako penaltový.
Zákrok na Lafatu byl vyhodnocen jako penaltový.

Sparta - Liberec: Kačaraba sestřelil Lafatu, Kanga proměnil penaltu – Sparta vede 2:0
Video se připravuje ...

David se za Guélorem vydal, mluvil mu do duše, jenže když viděl, že marně, jen mávnul rukou. V tu chvíli by s Kangou asi tango netančil, nicméně plejer z Gabonu uklidil penaltu svižnou ranou k tyči.

Kde se stala chyba? Roli předsedy Kaliny hraje ve Spartě italský šéfkouč Andrea Stramaccioni. Zmatek kolem desítky vysvětlil takto: „Když je Lafi na hřišti, je naší první volbou na penaltu. Z hráčů základní sestavy byl ovšem jako první určen Kanga. Všiml jsem si z lavičky, že spolu na hřišti diskutovali. A Kanga na sebe asi penaltu vzal proto, že byl určen jako první volba ze základní sestavy.“ Čili Guélor od trenéra nepochopil to, co pochopil David, ale nebylo mu to platné ani za mák...

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Liberec 2:0. Trefily se posily Stanciu a Kanga
Video se připravuje ...