Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Brutální operace Kordovy dcery Jessiky: pětkrát jí lámali čelist, teď se nepoznává

Autor: as

Je to opravdu ona?! Fanoušci tápou, mnozí ji nepoznávají. Aby ne, golfová hvězda Jessica Korda (25) podstoupila komplikovanou operaci obličeje, aby se zbavila chronických potíží.

Tohle nebyl lékařský zákrok, ale hotové mučení! Na pěti místech jí doktoři zlomili čelist – třikrát horní, dvakrát dolní. Aby mohli vložit trubičku na dýchání, zlomili i nos...

Úspěšná dcera české tenisové legendy Petra Kordy (50) po propuštění ze špitálu nemohla celé týdny jíst, maminka Regina ji krmila stříkačkou. „Bylo to náročné, ale zvládla jsem to,“ jásala Jessica a předvedla svůj nový úsměv.

Takhle Jessica vypadala před operací.
Takhle Jessica vypadala před operací.

Ne, nehraje si na modelku. Odmala měla výrazný předkus, často jí kvůli tomu bolela hlava k prasknutí, trpěla poruchami spánku. Poté, co ji v listopadu postihla křeč obličejových svalů, lékaři doporučili razantní zákrok. Po něm má dnes v obličeji 27 šroubů!

„Dívám se na své fotky a nemám pocit, že bych to byla já. Nevím, kdo to je. A když se pak dívám na své staré fotky, tak na nich si také nejsem podobná,“ řekla v rozhovoru pro časopis Golfweek.

Ale důležité je, že problémy jsou pryč a herně nic neztratila. Důkaz? Novou sezonu na okruhu LPGA zahájila triumfem v Thajsku, kde zahrála rekord hřiště! „Nemůžu tomu uvěřit, po té operaci jsem od sebe neměla žádná očekávání. Mám v obličeji spoustu šroubků a pořád nic necítím,“ přiznala.

Teď už zbývá vyřešit poslední problém – změnit si fotku v pasu. Pro jistotu...