1. března 2018 • 13:13

Další rána pro PSG. Neymar může přijít i o MS, zdravotní trable řeší také Mbappé

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemilá zpráva pro francouzského mistra potvrzena. Brazilský útočník Neymar podle Paris St. Germain půjde kvůli zlomenině nártní kůstky a vymknutému kotníku na operaci. Podle vyjádření francouzského klubu hvězdný Brazilec postoupí chirurgický zákrok na konci týdne ve své vlasti. A špatným zprávám pro PSG není konec. Zdravotní trable trápí i další hvězdu. Devatenáctiletý talent Kylian Mbappé nedohrál středeční pohárový zápas s Olympique Marseille, kvůli potížím s kotníkem se nechal vystřídat v poločase. Zatím není jasné, zda bude k dispozici pro domácí odvetu osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid, která se bude hrát v úterý.

 



Neymar by svému klubu mohl chybět až tři měsíce, to by znamenalo, že ho čeká boj, aby se stihl připravit na mistrovství světa v Rusku. Určitě tedy vynechá odvetu osmifinále Ligy mistrů s Realem, která je na programu příští týden v úterý.

"Po testech jsme s hráčovým souhlasem rozhodli, že operace bude nejlepší volbou," uvedl pařížský klub v prohlášení bez odhadované délky absence. Tu ale už dříve předpověděl Neymarův otec.

"Rekonvalescence si vyžádá dva a půl až tři měsíce. Přesnější budeme až po operaci," upřesnil lékař reprezentačního týmu Rodrigo Lasmar pro TV Globo.

Brazilce museli odnést na nosítkáchFoto ČTK

Neymar, který je od loňského přestupu z Barcelony za 222 milionů eur nejdražším hráčem historie, se zranil v 76. minutě nedělního ligového zápasu s Marseille. Domácí útočník špatně došlápl po souboji s obráncem Bounou Sarrem a musel opustit hřiště na nosítkách. PSG už neměl k dispozici střídání, přesto i v deseti udržel jasné vítězství 3:0.

Neymar se po příchodu z Barcelony okamžitě stal tahounem pařížského mužstva. Ve 30 soutěžních duelech této sezony vstřelil 29 gólů a přidal 18 asistencí. V posledních letech je hlavní hvězdou brazilské reprezentace.

Mbappé má problém s kotníkem

Po ztrátě zraněné hvězdy Neymara hrozí Paris Saint-Germain, že přijde kvůli zdravotním problémům o dalšího útočníka. Devatenáctiletý talent Kylian Mbappé nedohrál středeční pohárový zápas s Olympique Marseille, kvůli potížím s kotníkem se nechal vystřídat v poločase. Zatím není jasné, zda bude k dispozici pro domácí odvetu osmifinále Ligy mistrů s Realem Madrid, která se bude hrát v úterý.

Podle trenéra pařížského celku Unaie Emeryho má Mbappé problém s kotníkem, další podrobnosti ale neuvedl. "Požádal, aby ve druhém poločase už nehrál. Doufám, že to není nic vážného," řekl Emery po utkání, které jeho tým vyhrál 3:0.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud