Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

To si snad děláte pr*el? Hvězdy kritizují nový dres, ozval se Pavelec i Pastrňák

Autor: tb

Začátek nové hokejové éry se nepovedl. Alespoň podle reakcí reprezentantů, kterým se nelíbí symbol pro moderní dobu, jímž má být nový dres bez velkého státního znaku. „To nemyslíte vážně?! Ostuda,“ napsal například na svých sociálních brankář Ondřej Pavelec. Kritikou nešetřili ani hvězdný David Pastrňák či Petr Mrázek.

„Uzrál čas přetvořit identitu hokejové federace do moderního hávu,” vysvětloval na představení dresu prezident hokejového svazu Tomáš Král. Začátek nové éry si ale určitě představoval jinak, neboť nové dresy spustily nevídanou vlnu kritiky. K rozhořčeným fanouškům se na sociálních sítích přidali i sami reprezentanti.

Největší palbu nespokojenosti spustil na svém instagramovém profilu brankář Ondřej Pavelec , který v národních barvách odchytal přes 30 utkání. „To si ze mě děláte pr*el. To nemyslíte vážně?! Ostuda,“ se bez rozpaků podělil o svůj názor. A nebyl sám.

Ondřej Pavelec se pustil do nového dresuFoto Instagram

Ani poslednímu držiteli a momentálně největší hvězdě českého hokeje se moderně vyhlížející hábit nezamlouval. „Tak tohle nepochopím,“ napsal k fotce s novým dresem David Pastrňák , nejproduktivnější Čech uplynulé sezony NHL.

Střídmější slova použil další brankář ze zámoří Petr Mrázek . Ten na reprezentační dres má nejlepší vzpomínky při turnaji mistrovství světa dvacetiletých, kde si svými výkony vysloužil vstup do NHL. „Mně se nelíbí, a co vám?“ ptal se na svých sociálních sítích gólman, který naposled chytal ve Philadelphii Flyers.

Ale našli se i tací, které nové dresy zaujaly. „Mně se moc líbí, je tam hodně symboliky. Doba jde dopředu, měli bychom se posunout i v tomto směru,“ myslí si brankář Calgary Flames David Rittich.

Jak se líbí nové dresy hokejistům? Nečas a Rittich jsou nadšení
Video se připravuje ...

V podobném duchu se k novince ohledně národního týmu vyjadřovali i fanoušci. „Moc si přeji, aby to byl jen HOAX. Protož tohle je průser a ne národní dres,“ přidal svůj názor uživatel Richard Hohos. Příznivcům taky vadí absence dominanty předešlých dresů. „Nechápu, co je špatně na státním znaku?!? Nejdřív se ho zbavil fotbal a teď hokej. Mně z toho vyplývá, že je to jen repre Čech a ne i Moravy a Slezska! Otřesné!,“ dodal jeden z nich.

A jak se líbí nové dresy vám? 

Ani u Davida Pastrňáka zastání nový dres
Ani u Davida Pastrňáka zastání nový dres